Диво-сад на кордоні України з Європою (ВІДЕО)

Сакури, або японські вишні, завезли в Ужгород в 1923 році з Відня, хоча легенда розповідає зовсім іншу історію...

 

Найменший обласний центр і один з найстаріших міст України - Ужгород. Навесні місто перетворюється на гігантський ботанічний сад, адже тут розквітає 2000 магнолій і ще стільки ж сакур.

Японські вишні завезли в Ужгород в 1923 році з Відня, хоча легенда розповідає зовсім іншу історію. Нібито японські купці прямували до імператора Австро-Угорської імперії, але шлях їм перегородили розбійники з Мукачева. Грошей не знайшли, так хоч відібрали невідомі саджанці, а на наступний день під виглядом фруктових дерев продали їх ужгородцям,повідомляє 24 канал.

Неважливо, як було насправді, бо самі ж мешканці Ужгорода будуть запевняти, що це японці собі привезли диво-дерева з сонячного Закарпаття. Ужгородський замок - йому більше тисячі років.  У центрі міста є 15 мініатюрних пам'ятників. Їх висота не перевищує 30-ти сантиметрів. Серед них: пухкенька Статуя свободи, бравий солдат Швейк, художник Енді Уорхол, композитор Ференс Лист та інші.  Ще одна гордість міста - найдовша в Європі липова алея. Простягається вона вздовж річки на ароматних 2 кілометри. Тут аж 300 лип різних порід, тому період цвітіння розтягується мало не на весь червень. Є у Ужгорода ще один козир - місто є найбільш наближеним до кордону України. До Словаччини тут всього кілька кілометрів.

 

01 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів