Закарпатські судді та прокурори нарешті отримуватимуть прості пенсії, а не спеціальні

До переліку входять й інші категорії держслужбовців, зокрема митники та податківці.

 

Відповідно до проекту Закону щодо накопичувальної системи державного пенсійного страхування, держслужбовці, податківці, митники, прокурори та судді з 1 січня 2016 року отримуватимуть пенсію на загальних підставах.

Про це йдеться у пояснювальній записці до опублікованого на сайті парламенту законопроекту.

Зазначається, що метою законопроекту є створення справедливої системи пенсійного забезпечення шляхом переходу на єдиний принцип нарахування пенсій. Законопроект передбачає призначення всіх видів пенсій за нормами єдиного закону, а також скасування спеціальних пенсій, крім спеціальних пенсій для військовослужбовців.

Призначені до 1 січня 2016 року спеціальні пенсії, виплачуватимуться у розмірах, визначених законодавством, яке діяло до вказаної дати.

За сплату державними службовцями підвищеної ставки внеску (2,5%) передбачається виплачувати при виході на пенсію за віком разову компенсацію за стаж державної служби не менше 10 років, наявний в особи на 1 січня 2016 року, у таких розмірах: від 10 до 15 років – 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб; від 15 до 20 років – 15 прожиткових мінімумів для працездатних осіб; понад 20 років – 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Із 1 січня 2016 року державні службовці, працівники органів місцевого самоврядування, податківці, митники, прокурори, судді, наукові і науково-технічні працівники сплачуватимуть підвищену ставку внеску (2,5% від зарплати), яку спрямовуватимуть до Накопичувального пенсійного фонду.

 

06 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів