Син загиблого закарпатського героя віддав на потреби армії заощадження, які збирав цілий рік (ВІДЕО)

Волонтери були вражені вчинком маленького хлопчика.

 

На Закарпатті 10-річний школяр, батько якого загинув на Донбасі, віддав усі свої збереження на потреби армії. Гроші збирав на wi-fi роутер цілий рік. Коли волонтери написали про вчинок хлопця в соціальних мережах, користувачі подарували малому омріяний пристрій, повідомляють Подробиці.

Десятирічний Богдан показує фотографії тата. Тут вони разом у тирі. А це батько під Щастям, на фронті. Він був підполковником. Загинув у серпні минулого року, коли рятував солдата від снаряда. Закрив його своїм тілом. Нещодавно Богдан вирішив усі свої збереження віддати волонтерам, які допомагають армії.

"- Їм там потрібніші. - Кому? - Солдатам, ті, що там на війні. На ліки, на техніку, на бинти. На ліки одним словом".

570 гривень, які Богдан збирав на wi-fi роутер, приніс сюди - у волонтерський центр у Мукачеві. Це кишенькові гроші, які давали батьки на обіди у школі, та купюри, подаровані родичами на свята. Усе складав докупи цілий рік. Помічники військових були вражені. Окрім грошей, хлопчина передав солдатам на фронт і лист.

"Він пише, що його батько загинув в зоні АТО, але все одно він підтримує українських бійців і він говорить, що в нього надія на цих хлопців. І що він так само, коли виросте буде військовим, і піде захищати свою Батьківщину", - розповідає волонтер Людмила Бандурчак.

Волонтери розповіли про вчинок Богдана у соцмережах. Байдужих не було. Хлопцеві купили відразу два wi-fi роутери. Одним Богдан уже користується вдома. Другий - вирішив подарувати своєму однокласнику Ярославу. У нього батько зараз також служить в зоні АТО.

"Ми не такі патріоти, як наші діти. В такому віці ми ще не думали про те, що ми можемо щось змінити, ми собі просто раділи життю, сонечку, а діти, вони дійсно прагнуть щось зробити для того, щоб жити в гарній країні", - переконана мати Богдана Наталя Шиденко.

Волонтери кажуть, що збирати кошти - дедалі тяжче. А допомога все ще потрібна. Найнеобхідніше нині бійцям - тепловізори та автомобіль.

Відео можна подивитися ТУТ.

 

23 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів