Головного лікаря Закарпатського обласного кардіодиспансеру звільнено. Бо він був за Януковича?

Звільнення головного лікаря Закарпатського обласного кардіодиспансеру І.Яворського викликало резонанс серед широкого кола громадськості. На захист керівника виступив і колектив медичного закладу.

 

У відкритому листі до начальника управління охорони здоров?я облдержадміністрації підписанти просять врахувати "його заслуги у розбудові кардіодиспансеру з його сучасним обладнанням та прогресивними методами лікування". Згідно тверджень підлеглих ?.Яворського " він користу?ться великим авторитетом і повагою серед колег по роботі та паці?нтів".

Як відомо, кілька днів тому головний лікар написав заяву про звільнення. Поінформовані джерела кажуть, що зробив він це не самовільно, а за ?порадою?. Питання залишалося відкритим більше тижня. Обласне медичне керівництво обіцяло розглянути заяву, а при прийнятті рішення врахувати, насамперед, професійні якості лікаря та прислухатися до думки колективу. Та, як стало відомо, у четвер заяву Яворського задовольнили...

Пояснень такому рішенню, мабуть, не варто мабуть шукати не в професійній площині. Заслужений лікар України ?.Яворський ? високопрофесійний фахівець із величезним практичним досвідом, широко відомий далеко за межами області. Тому можна припустити, що вирішальне слово сказала все ж таки політика. Відомо, що під час виборів президента головний лікар кардіодиспансеру очолював виборчу дільницю, що знаходилася на території мед закладу. До речі, і в першому, і в другому турі на цій дільниці впевнено переміг В.Янукович.

Не хотілося б, звісно, аби саме політичні симпатії домінували під час вирішення кадрових питань, тим більше, що нова влада деклару? повну прозорість і цілковиту незалежність від неї у прийнятті рішень про призначення. Однак, на думку спада? ще одне ?дивне? звільнення на Закарпатті: нещодавно за власним бажанням покинув посаду ректора УжНУ професор В.Русин. До речі, під час виборів ректора він не мав конкурентів, і колектив проголосував за нього одноголосно, а під час виборів президента України В.Русин був довіреною особою В.Януковича. Ось і виходить, що професіоналізм ? професіоналізмом, а політичні уподобання все ж важливіші...

[i]"Вісник"[/i]

 

11 березня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів