У Мукачеві спростовують кількість застрелених у боях із Правим Сектором

Це не три і не чотири людини — загиблий тільки один, і він — боєць ПС.

 

У результаті перестрілки в Мукачеві на даний момент офіційно зареєстрований один загиблий, це боєць "Правого сектора". Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив головний лікар Мукачівської центральної районної лікарні Юрій Головчак.

"Щодо ситуації із загиблими, прошу вас спростувати інформацію: ніяких ні двох, ні трьох, ні чотирьох загиблих не було. Є один загиблий на сьогоднішній день, це боєць ПС", - сказав він.

Нагадаємо, в суботу, 11 липня, в результаті стрілянини в Мукачеві постраждали 14 осіб. Прокуратура повідомила, що 20 озброєних людей у ​​камуфляжній формі з написами "Правий сектор" і відповідними наклейками на автомобілях, з метою розподілу сфер впливу, призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе. Після на грунті конфлікту вони почали стрілянину.

У свою чергу ДУК "Правий сектор" повідомив, що дана ситуація сталася, бо вони блокували проходження контрабанди. У ПС заявляють, що "міліція разом з кримінальними елементами, пов'язаними з нардепом Ланьо, планувала знешкодити бійців" Правого сектора ". В ПС повідомили про двох загиблих і чотирьох поранених бійців.

Народний депутат Михайло Ланьо у відповідь на звинувачення стверджує, що конфлікту з "Правим сектором" у нього не було, бійці прийшли до нього, щоб попросити допомогти з лікуванням військовослужбовців АТО в санаторії. Однак під час бесіди відбувся постріл. Також Ланьо заявив, що ПС на Закарпатті фінансується Віктором Балогою і він відповідальний за те, що відбувається.

У зв'язку з перестрілкою в Мукачеві прокуратурою розпочато розслідування за фактом створення злочинної організації та терористичного акту. У декількох містах України прихильники "Правого сектора" оголосили безстрокову акцію протесту і вимагають відставки глави МВС Арсена Авакова.

На даний момент спецоперація триває. В СБУ повідомляють, що в оточенні на Закарпатті знаходиться близько десятка бійців ПС. Чотири бійця затримані, з ними проводяться слідчі дії.

 

15 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів