Чому Правий сектор не воює з контрабандою на Сході, а приїхав на Захід — у Мукачево?

Нагадаємо, 11 липня у Мукачеві Закарпатської області на території оздоровчо-спортивного клубу “Антарес” по вулиці Лермонтова відбулася перестрілка за участю осіб, які представилися бійцями “Правого сектору”.

 

Міський голова Мукачевого Золтан Ленд'єл вже отримав від представників "ЛНР" та "ДНР" привітання "зі створенням Західної Народної республіки". Про це мер Мукачевого розповів у інтерв'ю hromadske tv.

“Нас уже вітають із так званих ДНР та ЛНР. Там сьогодні мітинги будуть проводити на підтримку міста Мукачева. Закарпатську народну республіку хочуть бачити”, — розповів З.Ленд'єл.

На його думку, не треба бути “дуже розумним політологом”, щоб розуміти, для чого нагніталася ситуація з контрабандою.

“Для чого треба боротися у місті Мукачеве? Ми маємо проблему не тільки тут, на західних кордонах. На тимчасовому кордоні з "ЛНР" та "ДНР" контрабанда процвітає не менше, хоча там люди із зброєю, у тому числі і „Правий сектор“. Але там вони не воюють з цією контрабандою, а прийшли воювати в Мукачеве”, — наголосив мер.

За його словами, у Мукачеві контрабанди немає: контрабанда може бути на кордоні, а ось ймовірні учасники можуть проживати у місті.

“Чи „Правий сектор“ хотів боротися з контрабандою чи хотів бути учасником — це вже слідство скаже. Такий варіант можливий”, — резюмував Л.Золтан.

Нагадаємо, 11 липня у Мукачевому Закарпатської області на території оздоровчо-спортивного клубу “Антарес” по вулиці Лермонтова відбулася перестрілка за участю осіб, які представилися бійцями “Правого сектору”.

Президент Петро Порошенко доручив правоохоронцям роззброїти і затримати стрілків у Мукачевому. Після цього голова МВС А.Аваков повідомив, що на Закарпатті розпочато спецоперацію із роззброєння і затримання банди стрілків у Мукачеві.

Також А.Аваков додав, що, застосувавши гранатомети, бандити у Мукачеві знищили два міліцейських авто, поранили чотири цивільних особи і трьох працівників міліції.

Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області розпочато розслідування за фактом створення злочинної організації та терористичного акту.

Як повідомляв УНН, станом на ранок 12 липня у Мукачівській ЦРЛ перебуває 8 пацієнтів, які стали жертвами перестрілки у Мукачевому. За даними прокуратури, шість працівників ОВС та троє з числа цивільних осіб зазнали поранень різного ступеню тяжкості. Також у прокуратурі зазначили, що є 5 постраждалих зі сторони озброєних осіб із написами “Правий сектор”.

 

15 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів