Чи безпечно сьогодні у «прифронтовому» Мукачеві? (ВІДЕО)

Незважаючи на зовнішній спокій, ситуація в Мукачеві та навколо міста залишається неспокійною.

 

Постраждалих від стрілянини в Мукачеві стало більше, спецоперація із затримання бійців Правого сектору триває. За різними даними, зараз від правоохоронців у лісах переховуються до десятка озброєних людей. Наскільки небезпечно нині на Закарпатті?

Євген Соломін, кореспондент:

- Це траса Київ-Чоп. В районі Мукачева ще з суботи розташовувалось чимало блок-постів. На цьому точилася справжня бійня. Про це нагадує ось це згарище, на якому можна віднайти частини автомобільного скла та самих автівок. Проте блок-посту тут більше немає. Його перенесли в інше місце.

Нацгвардійців, які охороняли цей блок-пост, шукає місцева мешканка пані Наталя. Вона їхала тут вранці, коли вояки ще стояли на трасі. Бійці не дали жінці проїхати, але, вочевидь, зробили це якось по-особливому: попередили про небезпеку й порадили надійніший шлях. Розчулена турботою мешканка Мукачева повернулася додому, зібрала пакунки з їжею та водою і приїхала погодувати військових. 

Наталя, мешканка м. Мукачева:

- От помідори, салфетки, туалетна бумага, рушник, хліб, масло. Я не один раз це робила. Один раз робила в той вечір, коли тут сталося все. Тут мені всі 20 автоматів наставили в лице.

А поки пані Наталя шукає своїх бійців, трасою Київ-Чоп їздять туди-сюди чимало інших: нацгвардійців додали до кожного екіпажу ДАІ, й вони разом патрулюють дорогу. Сама траса все ще перекрита. Без проблем пропускають автотранспорт, який забезпечує харчами місцевих селян, а також машини, які везуть медикаменти. Всіх інших направляють в об'їзд.

- Траса відкрита? І куда їхати?

- В об'їзд.

Попри видимість загального спокою, атмосфера навколо Мукачева все ще нервова. На деяких блок-постах військові з недовірою зустрічають журналістів і особливо - відеокамеру.

- Я би вас попросив не знімати наші позиції.

- Чому?

- Не знаю. Так би бажано.

Міжнародну трасу обіцяють відкрити після закінчення історії з бійцями Правого сектору, які переховуються в горах. Коли планують завершувати спецоперацію - секрет. Стало відомо, що постраждалих під час стрілянини в Мукачеві минулої суботи побільшало на одного. Нині журналістів не пускають ані до поранених представників Правого сектору, ані до правоохоронців. В палати заходять лише медики, і то пройшовши фейс-контроль. На виході відкривають таємницю про кількість постраждалих та їх стан.

Василь Скрип, керівник відділу охорони здоров'я Закарпатської ОДА:

- Зараз 14 поранених - один додався. Він переслідував когось в Перечинському районі. Його включили, бо він бере участь в спецоперації. Всі знаходяться в обласній лікарні. Реально важкий один, і є одне тіло, його упізнання вже проведено.

Перші висновки з мукачівської бійні вже оприлюднили на офіційному рівні. Втратив свою посаду голова Закарпатської обласної адміністрації Василь Губаль, а його місце зайняв корінний закарпатець, колишній міліціонер і ще донедавна очільник Луганщини Геннадій Москаль. Тепер очікують кадрових чисток у правоохоронних структурах. А мешканці Мукачева хочуть якнайшвидшого завершення спецоперації та повернення до нормального життя, повідомляють Євген Соломін, Олексій Лабунець, НТН.

   

 

16 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів