Вода зі специфічним присмаком тече з кранів містян!

Чіткої відповіді щодо того, чи придатна така вода до споживання, вони від відповідних служб так і не отримали.
 

 

Нещодавно мешканці кількох вулиць Тячева – Річної, Бучанської, Ярослава Мудрого та Незалежності – виявили, що вода у їх домогосподарствах набула специфічного запаху та присмаку ацетону. Багато хто не ризикує використовувати воду навіть для побутових потреб, не кажучи вже про пиття чи приготування їжі. Кажуть, у дітей після неї навіть висипка з’являється.

Жителі цих вулиць написали колективне звернення до Тячівської міськради, де для його розгляду створили комісію.  За її дорученням фахівці Держекоінспекції в Закарпатській області провели обстеження трубчастих колодязів у приватному секторі по вулицях Річній, Бучанській, Незалежності (торговий центр «Майстер-клас») та на водозаборі Тячівського ВУЖКГ (вул.Шапошнікова). До обстеження залучили також працівників Тячівської санепідемстанції.
Відтак кожен заявник отримав результати лабораторних досліджень (див. нижче). Однак тячівці кажуть: чіткої відповіді щодо того, чи придатна вода на їх обійстях  до споживання, так і не отримали. 
Відтак городяни звернулись по допомогу до районної комісії з ТЕБ та НС на чолі з заступником голови Тячівської РДА Василем Каганцем. 
В результаті розмови було прийнято рішення доручити Тячівській санстанції взяти воду на повторні аналізи води, що й було згодом зроблено. За тиждень їх результати стануть відомі. Та поки це процес триває, мешканці мікрорайону просили організувати їм привіз питної води, але у цьому їм відмовили, посилаючись на те, що в районі немає резервуару для доставки питної води у великих кількостях. 
Тож люди і далі привозять воду для своїх потреб самотужки, повідомляє "Тячів".

 

14 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів