Яка ситуація із забрудненням транскордонних водотоків?

Це стане зрозуміло після вимірювання  вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах на р.Тиса.

 

На виконання Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, (Галац, 1997), Регламенту оцінки якості прикордонних вод і Регламенту про заходи, які вживаються при небезпечних і надзвичайних забрудненнях прикордонних річок, що неможливо уникнути та робочої Програми на 2015 рік відбулася зустріч українських та румунських спеціалістів природоохоронних служб.

У зустрічі взяли участь представники Держекоінспекції у Закарпатській області, Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса, Закарпатського гідрометцентру та лабораторії м.Бая Маре (Румунія).

Експерти обох країн провели спільні відбори проб та виміри витрат води у транскордонному створі р. Тиса смт. Солотвино Тячівського району. Результати зовнішньо-лабораторного контролю якості вимірювань буде оцінено на наступній зустрічі експертів Робочої групи по проблемах р.Тиса з питань оцінки  якості води.

 Крім того, відповідно до Програми спільних вимірів витрат води та відборів проб води в р. Тиса на 2015 рік проведено планові відбори проб у міжнародних контрольних створах р.Тиса: с.Ділове, вище впадіння р.Вішку; с.Луг, нижче впадіння р.Вішку; м.Тячів, автоматична станція спостереження.

Дані проведених вимірювань вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах будуть використані при проведенні оцінки якості вод транскордонних водотоків, повідомили у Держекоінспекції у Закарпатській області.

 

15 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів