Викладач УжНУ «взяв» золото у всеукраїнському турнірі (ФОТО)

Команду Закарпатської області на змаганнях представляли троє спортсменів з факультету здоров’я людини УжНУ.

 

Нещодавно у Рівному відбувся Чемпіонат Союзу гирьового спорту України серед чоловіків та жінок. На змагання приїхали спортсмени з 15 областей. Спекотна погода не завадила гирьовикам показати достойні результати.

Команду Закарпатської області представляли троє спортсменів з факультету здоров’я людини УжНУ: викладач кафедри теорії та методики Андрій Яремус, викладач кафедри основ здоров’я Василь Потокій та студент ІІ курсу Михайло Тупиця, повідомляє Медіацентр УжНУ.

У категорії до 68 кг змагався майстер спорту Василь Потокій, учень заслуженого тренера України А.І. Яремуса. Спортсмену вдалося в першій вправі, поштовху, виконати 74 підйоми і випередити найближчого суперника з Житомира на 4 бали, а в ривку підняти 32-кілограмову гирю 105 разів і заслужено зайняти найвищу сходинку на п’єдесталі. Треба зазначити, що Василь став першим закарпатцем, якому вдалося виграти Чемпіонат України з гирьового спорту.

Найважчу вагову категорію представляв тренер Василя – майстер спорту міжнародного класу Андрій Яремус. Після 8-річної перерви досвідчений спортсмен і тренер повертається до гирьового спорту і показує достойні результати: поштовх – 66 підйомів, ривок – 109, що дозволило йому зайняти 4-е місце. Відзначимо, що за час перерви в гирьовому спорті Андрій Ігорович неодноразово ставав переможцем і призером світових та європейських чемпіонатів з паверліфтингу, виконав норматив майстра спорту України з пауерліфтингу.

Наймолодший гирьовик нашої команди, 19-річний Михайло Тупиця (тренер – В. С. Потокій), відстоював честь Закарпаття у ваговій категорії до 73 кг. Михайло впевнено почав першу вправу – поштовх, слухав інструкції тренера, але через брак досвіду і психічне напруження не допрацював до фінальної команди. В результаті – 41 підйом. У наступній вправі, ривку, вдалося зафіксувати 68 повторень і зайняти достойне 6-те місце.

Також команда Закарпатської області виступала в естафеті. У цій програмі троє спортсменів з команди здійснюють вправу поштовх один за одним протягом 9 хвилин (по 3 хвилини на кожного спортсмена). З 9-ти команд наша збірна посіла 4-те місце з результатом 128 підйомів.

Цього разу в Рівному відбиралися кращі спортсмени у збірну команду України. Вітаємо Василя Потокія, який пройшов відбір і буде готуватися до участі в Чемпіонаті світу з гирьового спорту, що відбуватиметься з 25 по 29 листопада 2015 року в м. Дублін (Ірландія). 

 

21 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів