Після візиту зека вулиця Тичини залишилася з небезпечною для життя «діркою»!

Такі ужгородські "дірки" становлять небезпеку і для пішоходів, і автомобілістів.

 

Крадіжки каналізаційних люків вже давно є однією з вельми актуальних проблем для будь-якого міста України. Ужгород тут не виняток. Після навали мисливців за металобрухтом, що викрадають кришки люків, залишаються провалля, які становлять небезпеку для пішоходів і автомобілістів.

Нерідкі випадки, коли саме відсутність кришки каналізаційного люка є причиною пошкодження транспортних засобів, нещасного випадку, а то й трагедії.

До прикладу у лютому до Ужгородського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 49-річної мешканки міста про те, що, керуючи своїм автомобілем «Форд», вона влетіла у відкритий каналізаційний люк.

Варто зазначити, що цього року правоохоронці вже кілька разів затримували крадіїв каналізаційних люків.

Ось і днями працівники міліції спіймали чергового злодія. Повертаючись пізно ввечері додому зі служби, правоохоронець помітив на вул.Другетів чоловіка, який переносив металеву кришку люку. Міліціонер зупинив його. З’ясувалося, що 39-річний ужгородець викрав кришку люка з вул.Тичини в м.Ужгороді з метою продажу.

Коли працівник міліції спробував затримати крадія, той став чинити опір. Між ними розпочалася сутичка, але правоохоронець устиг викликати слідчо-оперативну групу й злодія доправили в міськвідділ.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Станом на 21 серпня в Ужгородському міськвідділі міліції зареєстровано 20 фактів крадіжок каналізаційних люків. Це на 5% більше, ніж за аналогічний період 2014 року.

За крадіжку кришок люків (ст.185 ККУ) передбачена кримінальна відповідальність – позбавлення волі терміном від одного до трьох років, в залежності від розміру завданого збитку.

Крім того, у січні 2011 року, у зв’язку зі збільшенням фактів крадіжок кришок люків, що часто призводить до нещасних випадків, Кримінальний кодекс України був доповнений статтею 270-1 (Умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства), яка передбачає суворіше покарання. Якщо  умисне пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства спричинило майнову шкоду на суму, яка в триста і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, або стало причиною загрози для здоров’я людини, її загибелі, то це карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років, повідомили в Ужгородському МВ УМВСУ.

Міліція переконливо просить громадян та мешканців міста не залишатися байдужими і при наявності будь-якої інформації про осіб, які можуть бути причетними до скоєння цих злочинів, повідомляти до чергової частини Ужгородського МВ за телефонами – 102 та 61-43-46.

 

22 серпня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів