Замовник із США ігнорує рекомендацію Мукачівського міськвиконкому щодо зупинки будівництва 5-поверхівки

Йдеться про об’єкт на вулиці М.Грушевського в історичному центрі міста.

 

Американський мільярдер закарпатського походження Алекс Ровт, попри заборону, продовжує будувати на вулиці М. Грушевського у Мукачево, хоча міська рада прийняла рішення про заборону будівництва на земельній ділянці, що належить Алексу Ровту.

Справа у тім, що це ділянка в історичному районі Мукачева площею 1079 квадратних метрів. Почали будувати об'єкт біля газової труби, з якої газ отримує значна частина міста. Забудовником виступає ДП «Стар». Згідно з проектом, тут планують збудувати житлову п’ятиповерхівку.

Проте місцеві мешканці проти. Жителі вулиці Грушевського серйозно занепокоєні — тільки через цю вулицю можливий під’їзд до будівництва.

Місцеві мешканці та члени ГО «Народна Рада Мукачівщини» багато разів писали колективні скарги до міської ради, зверталися до прокуратури та міліції.

Щодня жителі прилеглих вулиць стикаються з незручностями від будівельного крану та вантажівок з будівельними матеріалами. Будівництво вже завдало збитків місту — була пошкоджена газова труба.

Як стало відомо Domik.ua, у міськраді про скандал навколо будівництва в історичному центрі міста знають і навіть ознайомлені з заявами містян.

У березні цього року забудовник отримав від виконкому Мукачівської міської ради рекомендацію щодо зупинення будівництва. Проте вона була проігнорована.

Також Мукачівська міськрада 28 серпня прийняла рішення зобов'язати дочірнє підприємство «Стар» переглянути проект будівництва щодо його відповідності вимогам ДБН.

Правоохоронці за фактом порушення вимог історико-містобудівних норм на скандальному будівництві відкрили провадження. Та, за словами місцевих мешканців, незаконна забудова продовжується.

В управління МВС відповіли, що перевірили будівництво, а Алекс Ровт стверджує, що має всю необхідну для будівництва документацію.

В усіх інстанціях, куди зверталися місцеві мешканці, наполягають на зверненні до суду з колективним позовом.

 

23 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів