Більше десятка вантажівок сміття зібрали сьогодні на суботнику в Ужгороді тільки працівники міськради

Більше десятка вантажівок сміття зібрали сьогодні на суботнику в Ужгороді тільки працівники міськради
Масштабне прибирання у рамках безстрокової акції «Закарпаттю - чисте довкілля» провели сьогодні в Ужгороді.

 

Збирали сміття, згрібали листя, чистили та підмітали парки, сквери, площі, вулиці, набережні річки.

"Чисто повинно бути не тільки в домівках, але і на вулицях та в парках, в усьому місті" - об'єднані такою метою працівники Ужгородської міської ради разом з мером Богданом Андріївим та заступниками міського голови вийшли сьогодні на загальноміський суботник. Узявши в руки віники, граблі та лопати, розпочали прибирання із центральних площ та скверів - площ Поштової та Пушкіна, альпінарію, вулиць Жупанатської та Героїв Небесної Сотні. 

На вулиці Островського посадили 28 шаровидних кленів, 59 акацій - на вулицях Гойди та Шевченка, на вулиці Легоцького - троянди.

Найбільше ж людей сьогодні прибирало Боздоський парк. У Боздоському парку, який нині нагадував великий мурашник, працювало біля трьох сотень людей: працівники міської ради, управління праці і соцзахисту, депутати. Величезна кількість сміття, яка була зібрана під час прибирання, просто «кричала» про рівень культури ужгородців, для яких Боздоський парк є улюбленим місцем відпочинку - безпосередньо з парку вивезли 40 тонн непотребу, того, що встигли прибрати.

До організованого міською радою суботника долучилися усі структурні підрозділи міськради та виконкому, АВЕ-Ужгород, підприємство «Гроклін», Ужгородський комбінат комунальних підприємств, водоканал, КШЕП, Уж-Агромікс, Ужбудсервіс, КП ЖРЕР №4, 5 і 8, «Житлосервіс», «Наш добробут», студенти, школярі та небайдужі мешканці міста.

Результат (не остаточний) одного дня прибирання:

із скверу Масарика вивезли 1 машину сміття (4 м3), із Ротарі-скверу – 2 машини сміття (8 м3), біля облдержадміністрації – 30-тонний контейнер із сміттям, у мікрорайоні Шахта по вулиці Берчені (навпроти кардіодиспансеру) прибрали величезну територію і вивезли 4 30-тонні контейнери зі сміттям, на вулиці Гойди – 2 машини вивезли 9 м3 сміття, з Проспекту Свободи, вулиць Перемоги, Жемайте – біля 10 кубів сміття вивезли 2 машини, район Грушевського-8 Березня – 2 машини сміття, вулиці Легоцького-Заньковецької – 9 кубів сміття вивезли 2 машини, вулиця 8 Березня (зелена зона та прибордюрна територія) – 1 машина сміття, вулиця Собранецька-провулок Університетський – КрАЗ вивіз 8 кубів сміття, із парку «Підзамок» - 1 машина сміття, із Боздоського парку – 10 машин вивезли 40 кубів сміття, з-під мосту біля річки Уж у Боздоському парку два КрАЗи і 2 КАМАЗИ вивезли 80 кубів будівельного сміття, яке збирали за допомогою екскаватора.

Сьогодні вивезли більшість зібраного під час суботника сміття – все, що була змога зробити фізично. Залишки вивезуть на сміттєзвалище у понеділок із самого ранку, повідомляє Ужгородська міська рада на сторінці у Фейсбуку.

Міський голова Богдан Андріїв, підсумовуючи сьогоднішній день, зауважив, що такий масовий суботник - у цьому році перший, цієї весни буде проведено ще кілька. 

«Звертаюся до всіх ужгородців долучитися до прибирання: почати із наведення ладу біля своїх будинків, у дворах, не смітити у громадських місцях. Це буде суттєвим вкладом у благоустрій міста. Зробити Ужгород чистим можна лише спільними зусиллями», - наголосив Богдан Євстафійович.

 

 

12 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 123 2016-03-12 / 23:08:46

    Молодці, не тільки прибрали, але й дерева висадили!