У Виноградові архангел Михаїл не буде самотнім – сьогодні приєднався Гавриїл атлетичної статури

Статую архангела Гавриїла сьогодні освятили на подвір’ї місцевого Благовіщенського храму. Це одна з наймолодших греко-католицьких церков міста, що стоїть у затишному куточку біля самого підніжжя Чорної гори.

 

Часто Бог робить добрі справи руками самих людей, - розповів на освяченні пам’ятника настоятель храму о.Іван Кормош.- Так зробив і зараз, коли дав натхнення Івану Агію – простому молодому чоловіку із села Дюла, аби він створив цю статую.

Духівник і громада щиро сподіваються, що втілений у скульптуру ангел не тільки скрасить подвір’я їхнього храму, але й зазиватиме сюди все нових людей і, звичайно ж, охоронятиме вірників від усяких бід і гріхів.

Сільський майстер Іван Агій вилив статую із бетону, щоби пам’ятник був довговічним і не піддавався природним впливам. А самого ангела, що передає людям Божі послання, втілив у образі миловидного молодого чоловіка атлетичної статури.

Ім’я архангела Гавриїла багато разів згадується у святому Писанні. Він вважається одним із семи вищих ієрархів Світлих Сил. До цього ангела часто звертаються молоді подружжя, які сподіваються на зачаття. А ще Гавриїл, немов спортивний тренер, додає наснаги людям мистецтва в реалізації їхніх творчих задумів.

Варто також зазначити, що в центрі Виноградова, на площі перед районним будинком влади, раніше був установлений бронзовий пам’ятник архангелу Михаїлу авторства народного художника України Івана Бровдія.

Тож віднині з відкриттям статуї ангелу перед Благовіщенським храмом спокій виноградівців бережуть уже два небесні охоронці.

Голос Карпат 

 

20 березня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів