Представники славної династії - в Ужгороді

Представники славної династії - в Ужгороді
На Закарпаття завітали австрійські меценати.

 

Делегація з Австрії на чолі з нащадками династії Габсбургів - Гертою Маргаретою Габсбург-Лотрінген та її чоловіком Шандором - перебуває на Закарпатті. Сьогодні вони на запрошення міського голови Ужгорода Богдана Андріїва навідалися до міської ради, де зустрілися з керівництвом Ужгорода та ознайомилися з роботою управи

Герта Маргарета Габсбург-Лотрінген очолює міжнародну організацію «Flamme des Friedens» ("Полум’я миру"), яка здійснює багато гуманітарних проектів, систематично допомагає, зокрема, й ужгородському медико-реабілітаційному соціальному центру «Дорога життя».

Під час теперішнього візиту вони також навідаються до підопічних. До слова, Асоціація «Полум’я миру» співпрацює із Закарпаттям через посла Посольства миру в Україні генерала Віктора Голіна, який також був присутній на зустрічі.

Під час розмови торкнулися і питання подальшої співпраці, йшлося про те, що є можливість запровадити з Ужгородом шкільний проект. Є навчальний заклад в Австрії, який бере участь у такому освітньому проекті, потрібно лише визначити школу в обласному центрі Закарпаття, яка б підписала з австрійською угоду про співпрацю. У рамках проекту передбачається обмін школярами, дружні візити, що сприятиме покращенню мовних навичок, розвитку та духовному збагаченню школярів. Причому такий проект, за словами високоповажних гостей, можна зробити також зі школами у Монако, Англії, Італії, Франції, Угорщині тощо.

Ішлося також про перспективи започаткування співпраці зі ще одним містом-побратимом Ужгорода - в Австрії.

 

Прес-служба міської ради Ужгорода

 

04 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів