Сьогодні дізнаємося ім'я володаря Кубка Закарпаття із футболу

Сьогодні дізнаємося ім'я володаря Кубка Закарпаття із футболу
На мукачівському стадіоні «Авангард» зійдуться одні з кращих команд області: ФК «Ужгород» та «Севлюш» (Виноградів).

 

Що ж, у понеділок, 9 травня, ми повинні стати свідками, ще одного особливого матчу – фінал Кубка Закарпаття (початок урочистої частини о 14.00, а гри – о 15.00). На мукачівському стадіоні «Авангард» зійдуться одні з кращих команд області: ФК «Ужгород» та «Севлюш» (Виноградів). Мені вдалося поспілкуватися з тренерами обох суперників. У колективах панує бадьора атмосфера, усі – в очікуванні цікавого поєдинку.

Іван БІЛАК, тренер «Севлюша»: «Буде чоловіча гра, у якій Кубок здобуде той, хто більше виявить сили волі, самовіддачі, продемонструє бажання перемогти, краще виконає установку тренера на матч. У нашій команді всі в строю, провели хороше тренування. Єдине – у Шопоти турбує зв’язка коліна. Готуємося до поєдинку в звичному режимі, однак особливо звертаю увагу на психологічну підготовку, щоб футболісти налаштувалися на серйозного суперника із надзвичайно високим рівнем виконавської майстерності. Хочемо показати достойну гру».

Іван ШАНТА, тренер «Ужгорода»: «Команда Виноградова зіграна, у чемпіонаті виступає одним складом, минулого року посіла 2 місце, тепер дійшла до фіналу Кубка. Стабільна, добре вкомплектована. Особливо виділяється Чонка – креативний гравець усередині поля. Матч, думаю, буде важким. У багато чому результат залежатиме від того, як ми себе проявимо. У четвер мали гру, у п’ятницю відпочивали, тільки ходили до сауни й мали пробіжку. А в суботу тренувалися. Поки розраховуємо на всіх футболістів «основи». Правда, надрив був в Оржеховського, Реплюк прихворів з Гегедошом (вони не грали в Дідові), однак, слава Богу, відновилися».

Я також поставив два запитання тренерам інших команд і колегам-журналістам:

  1. За кого вболіватимете у фіналі Кубка Закарпаття й чому?
  2. Прогноз – річ невдячна, але все ж: хто, на Вашу думку, переможе і з яким рахунком?

Ось якими були відповіді.

Мирослав БАБЯК, тренер команди ФК «Берегово»:

  1. Насамперед уболіватиму за хорошу гру й за самовіддачу, бо і та, і інша команди є для мене друзями.
  2. Обидва суперники «на ходу», кожен має хороших виконавців, тому навіть не беруся передбачити результат, і щоб нікого не ображати.

Олександр ДЯКУЛИЧ, тренер команди ФК «Бужора»:

  1. Я вболіватиму не за когось конкретно із суперників, а за хорошу гру загалом, оскільки в обидвох командах у мене є вихованці. Зокрема, Бандурович у складі ужгородців, а Мудра, Ломага, Остафійчук, котрі в мене розпочинали, виступають за виноградівців.
  2. Прогноз – справді річ невдячна, але, думаю, із різницею в один м’яч (найімовірніше, із рахунком 2:1) переможуть ужгородці.

Михайло ПОПОВИЧ, заступник головного редактора газети «Новини Закарпаття»:

  1. Обидві команди достойні одна одної, але вболіватиму за «Ужгород», який імпонує надзвичайно високою стабільністю виступів. Утім легким матч для команди обласного центру не стане.
  2. Думаю, 2:1 переможе «Ужгород».

Тарас ГАЛУШКА, сайт «Лобда»:

  1. «Уболіватиму за виноградівців. «Севлюш» – єдина команда, яка не поступилася чемпіону минулого сезону та ще й у Зимовій першості-2016 не вистачило двох хвилин, щоб вибити суперника зі змагань на груповій стадії. Загалом мені імпонують клуби з історією, своєю школою, яка забезпечує першу команду гравцями. Так і у Виноградові, практично, усі свої, багато молоді: Мешко, Вайда, Вашкеба, Чізмар, Котляр. Команда тривалий час грає єдиним складом і, зважаючи на останні поєдинки ужгородців із ФК «Дийдо», саме Севлюш бачиться тою силою, що може на рівні протистояти чемпіону. Очікую від Чонки, Ребрика та Мудри активної гри в нападі.
  2. Рахунок – 1:1, а за пенальті «Севлюш» виграє – 4:3.

Анатолій КОСТЮК, спортивний кореспондент телеканалу «21 Ужгород»:

  1. Насамперед скажу, що зустрічатимуться дійсно гідні один одного суперники. А вболіватиму за «Ужгород». І насамперед тому, що нарешті в обласному центрі з’явилася футбольна команда зі «своїми» (ужгородськими зокрема й закарпатськими в цілому) виконавцями.
  2. Із різницею в один м’яч (1:0 або 2:1) переможе «Ужгород».

Що можна додати до сказаного? Тільки одне: побажати командам відмінної гри, а вболівальникам прийти на стадіон і підтримати команди, підтримати обласний футбол!

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

 

09 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів