На які спеціальності у вишах побільшало безкоштовних місць

На які спеціальності у вишах побільшало безкоштовних місць
Сьогодні, 11 липня, в Україні почалася вступна компанія до вищих навчальних закладів.

 

Абітурієнти зможуть подавати 15 заяв за 5 спеціальностями в різні вузи. Особливість цієї кампанії, що всі документи подаються в електронному вигляді, повідомляє Обозреватель з посиланням на Міносвіти.

Відзначається, що в минулому році можна було подавати документи через інтернет, але зберігалася можливість подати документи в паперовому вигляді. Повний перехід на електронну систему дозволив технічно забезпечити ідею «місце йде за студентом».

За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, якщо у абітурієнтів виникнуть проблеми з електронною подачею документів, то вони можуть звернутися в центри підтримки, які є при будь-якому вузі.

Підкреслюється, що в 2016 році замовлення на молодшого спеціаліста збільшили на 10%, проте, в цьому році набір на нього буде здійснюватися останній раз.

Як відзначають в МОН, державне замовлення в цьому році було збільшено в першу чергу на технічні та аграрні спеціальності, а також спеціальності у вищих навчальних закладах, що знаходяться у віданні Міноборони і МОЗ. Таким чином, за даними Міносвіти, орієнтовно 50% випускників шкіл зможуть претендувати на навчання у вищих навчальних закладах за бюджетні кошти.

Кінцевий термін подачі документів - 28 липня. За даними Міносвіти, цього року випускників шкіл понад 200 тис. чоловік.

Джерело: hvylya.net

 

11 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів