На Закарпатті відкрили реконструйовану дамбу

На Закарпатті відкрили реконструйовану дамбу

 

У Берегівському районі 22 листопада відкрили реконструйовану лівобережну дамбу на р. Тиса на ділянці с. Теково — с. Гетиня. Про це повідомляють на сайті Закарпатської ОВА.

Мета проєкту — посилення транскордонного управління водними ресурсами та зменшення негативних наслідків паводків на Затисянщині. Окрім того, тепер дамба також допомагатиме боротися із засухою, — йдеться у повідомленні.

За словами першого заступника голови Закарпатської ОВА Мирослава Білецького, основним інфраструктурним елементом проєкту на українській стороні стала реконструкція лівобережної дамби річки Тиса протяжністю 9,5 км на ділянці між селами Теково і Гетиня. Будівельні роботи на об’єкті фінансувалися з двох джерел: за грантові кошти Європейського Союзу — понад 40 млн грн, з державного бюджету — понад 20 млн грн.

Ініціативу вдалося реалізувати в межах міжнародного проєкту "Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі рачок Тиса і Тур" програми транскордонного співробітництва ЄІС Угорщина — Словаччина — Румунія — Україна 2014-2020 рр., — інформують в ОВА.

 

22 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів