На Закарпатті пройшов турнір серед тенісистів-ветеранів

На Закарпатті пройшов турнір серед тенісистів-ветеранів
17-18 вересня пройшов традиційний щорічний відкритий турнір серед ветеранів «Пам’яті тенісних зірок Закарпаття» (раніше називався «Турнір на честь М.Мозера та Й.Гагера»). 

 

В змаганнях взяли участь більше 30-х  ветеранів з Закарпаття, угорського Дебрецена та навіть громадянин США, які змагалися між собою в трьох вікових категоріях в парному та одиночному розрядах.

В одиночному розряді в групі до 45 років переможцем став ужгородець Андрій Кученко, друге в виноградівця Дениса Федя, бронзову медаль виборов Тарас Поляк (Ужгород). 

В віковій групі +45 перше місце посів Володимир Лизан (Ужгород), який у фіналі переміг у перечниця Євгена Нечипуренка, третє – в ужгородця Дмитра Славича. 

В категорії старших 65 років переміг Степан Негер з угорського Дебрецена, другим став Золтан Лакатош з Ужгорода, третє сходинку посів ужгородець Олександр Попович. 

В парному розряді в парах віком до 100 років (спільний вік пари) золоті нагороди здобули Тарас Поляк і Сувор Джон (Ужгород), які в фіналі перемогли пару у складі Богдана Велегана (Виноградів) та Андрія Кученка (Ужгород).

В віковій групі 100+ перемогу святкували Зіновій Ігнатишин та Дмитро Славич (Ужгород), які переграли дует тенісистів перечниця Михайла Боднара та ужгородця Володимира Лизана. Третіми стали перечинець Євген Нечипуренко та ужгородець Олександр Попович.

У старшій віковій групі 110+, навіть змагалася пара тенісистів вік яких перевищував 130 років. У цій групі не було рівних ужгородській парі Михайлу Ухалю та Олександру Поповичу, другими стали також тенісисти з Ужгорода – Золтан Лакатош та Ілля Гулянич, бронза дісталася парі Степан Негер - Вячеслав Афанасьєв. В останній віковій групі змагання проходили за коловою системою. 

Одразу ж після ветеранських змагань в рамках цього турніру відбулися Всеукраїнські змагання ІІ-ї категорії серед юнаків та дівчат до 14 років. Переможцем серед юнаків став харківський тенісист Артем Бабаєв, який у фіналі здолав ужгородця Артема Джорджу, бронзова медаль дісталася тячівцю Ігорю Шишмарьову. В парному розряді віктрію святкував дует Ігор Шишмарьов, Артем Бабаєв, які перемогли Артема Джорджу-Михайла Медюха.

Серед дівчат не було рівних Мирославі Глібчук з Тячева, яка перемогла в завершальному двобої мукачівську тенісистку Маріанну Маслею. Третє місце в Вікторії Карп’як із Траскавця. В парному розряді вікторію святкували пара В.Карп’як-М.Маслей, друге в дуета в складі М.Глібчук, І.Гой.

А завершили турнір наймолодші учасники. Серед юнаків до 12 років перше місце завоював мукачівець Богдан Ільїн, який переміг земляка Віктора Бретуша. Бронзу виборов ужгородець Натан Боднар. 

У дівчат кращою стала мукачівка Ніколетта Гада, яка в фіналі переграла тячівку Валерію Лукач. Третьою завершила змагання Валерія Тютюнник (Тячів).

У змаганнях серед юних тенісистів до 10 років на корт виходили лише хлопці. А переміг тут ужгородець Олександр Тимкович, друге місце в Василя Маслея з Мукачева, третє – в ужгородця Андрія Бирковича. 

Як зауважив заступник голови федерації тенісу Закарпаття Ілля Гулянич, що цей турнір в наступному році розширить свою географію й стане міжнародним. 

Роман Сенишин

 

 

26 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів