В Ужгороді з’явився центр допомоги жінці

В Ужгороді з’явився центр допомоги жінці
8 червня в Ужгороді відкрився Центр «Допомога жінці». Команда організаторів розповіла, на що спрямована ця громадська організація.

 

«Центр «Допомога жінці» - щойно створена громадська організація, яка надає допомогу жінці та її родині в різних життєвих ситуаціях. Зокрема, ми зорієнтовані на такі аспекти – підтримка психологічного здоров’я; юридичні консультації; освіта; проблеми дітей та батьків; розкриття творчого "Я"; відстоювання "власних кордонів" тощо», - розповідає директор центру Нечитайло Уляна.

Пріоритетом організації є здорова жінка і здорова сім’я. Тому в центрі працюють психологи, які допомагають відновити емоційне здоров’я. Зокрема, Ковальчук Оксана практикує тілесноорієнтовану психологію, тобто різними динамічними та індивідуальними методиками вивільняє емоції, які застигли в тілі, лікує психосоматичні захворювання, котрі ліками не можна вилікувати.

Так склалося у сучасному світі, що освіта дітей – справа матерів. Тому організація має контакти із вчителями. Із викладачем кафедри української мови УжНУ Іриною Філак центр розробив особливу розвиваючу креативну методику навчання, яку успішно апробували. Планують у групах до 5 дітей-підлітків практикувати діалог і вчити комунікувати між собою, ловити інтонацію, стилістику тощо.

Крім цього, будуть проводити розвиваючі заходи, ігри для дітей, застосовувати казкотерапію тощо. Заняття будуть зорієнтовані не тільки на дівчат, але і на хлопців. Мають намір навчити дітей захищатися без будь-яких засобів, познайомити з елементарними засобами захисту та ін.

«Однією із завдань організації – навчити жінку любити себе й оточуючих. Стати жінкою – це мистецтво, адже вона має бути і мамою, і господинею, і гарною жінкою», - каже пані Уляна Нечитайло. Для цього у центрі працюють перукар-стиліст, фотограф, будуть проводитися різноманітні тренінги, семінари тощо. «Крім цього, це жива організація, яка має різноманітні контакти із жінками, котрі можуть поділитися досвідом, наприклад, життя із дитиною аутистом тощо», - додає директор центру «Допомога жінці».

Заняттям сприяє комфортний простір центру на вул. Гойди, 8. Тут є зручні кімната-трансформер для занять в групах та кімната для індивідуальних занять.

В організації поки вільний графік, але невдовзі будуть регулярні акції. Працівники центру переконують, що мають намір допомагати кожній жінці, яка звернеться до них, щоб зробити жінок та їх сім’ї здоровими та щасливими.

Uzhgorod.net.ua

Фото Ілони Кардаш

 

09 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Іграшка Уляни Нечита 2017-12-04 / 13:38:50

    правда що всім помогає і мирить сім.ї,а мені навіть шансу недала.викинула на сміття.я тепер іграшка стара.на смітнику.За те Уляна всім поможе.!!!