Великий кований герб прикрасить Іршаву в жовтні

Великий кований герб прикрасить Іршаву в жовтні
У першу неділю жовтня Іршава традиційно відзначає свій день народження. Цього року виповнюється 675 років з часу першої письмової згадки про місто та 35 років присвоєння статусу міста, повідомили в Іршавській міській раді.

 

1 та 2 жовтня планується відзначення ювілейних дат. За попередньою інформацією вперше в місті відбудеться рок-фестиваль. Щодо учасників концерту згодом буде детальніша інформація.

Окрім концертної програми, заплановано провести традиційний пленер художників районного об’єднання «Колорит Боржави», ярмарку тощо. Містянам та гостям також варто очікувати багато інших сюрпризів, які готують організатори.

У рамках відзначення 675 річниці в місті встановлюватимуть герб, який Іршаві дарують і оплачують роботи місцеві ковалі. Найбільший знак міста офіційно відкриватимуть у святкові дні. Над його створенням вже більше трьох місяців триває робота. Завершення майстри прогнозують на останні дні вересня.

Як раніше повідомляли у міськраді, ініціювали розробку герба Олександр Кормош та Павло Брич, а автором ескізу є молодий художник Віталій Остафійчук. На гербі викувані тризубчата корона, рука із шаблею, дві рибини та дві дерева, прикріплені до металевого щита.  

 

29 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів