Туристи закидали сміттям найбільш високогірне озеро Карпат

Туристи закидали сміттям найбільш високогірне озеро Карпат
Найбільш високогірне озеро України Бребенескул потерпає від сміття, яке лишають після себе туристи, – пише прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

 

Незважаючи на досить складний маршрут до озера, що розташоване на висоті понад 1800 метрів над рівнем моря, відвідувачі унікального природного об′єкту залишають після себе купи побутового сміття, більшість якого з синтетичних матеріалів.

За словами головного лісничого Говерлянського лісництва Степана Папариги, у підніжжя гірського масиву та на схилах гір біля будиночків вівчарів, що місяцями випасають худобу на карпатських полонинах, облаштовані зони рекреації та смітники, якими можуть скористатися усі туристи та подорожні. “Однак чомусь люди чи то лінуються, чи то не вважають за необхідне зберегти після себе унікальне природне багатство, аналогів якому немає ніде у світі”, – наголосив Папарига.

Стежкою до озера та на його берегах можна побачити місця “відпочинку” людей, де, окрім традиційних залишків вогнищ, розкидані одяг, пляшки, поліетилен, скляні та металеві бляшанки, які роками накопичуються у горах.

“Ми розмістили вздовж маркованих туристичних маршрутів як ємності для сміття, так й інформаційні стенди для туристів, де вказана інформація про локацію та пам′ятки, що там розташовані. У лісах Закарпаття лісівники облаштували стежки, альтанки, лавочки, щоб туристи з усіх куточків України та світу могли побачити неповторну красу Карпатських гір. І хоча переважна більшість наших гостей – це люди, закохані у природу, однак часом маємо клопіт з тими, хто не цінує і не поважає гори”, – зазначив директор Рахівського лісового дослідного господарства Володимир Приступа.

 

04 жовтня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів