Пам’ятку учасника АТО презентували в Ужгороді

Пам’ятку учасника АТО презентували в Ужгороді
в прес-центрі Закарпатської ОДА,Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО презентуваларозроблений ГО «Юридична Сотня» інформаційний посібник про права, обов’язки та соціальні гарантії учасників АТО

 

Пам’ятка учасника АТО була розроблена юристами-волонтерами, затверджена та перевірена фахівцями з Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО та Генерального Штабу Збройних Сил України.

Представляли збірку завідувач сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Закарпатській області - Іван Балашов, головний спеціаліст сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Закарпатській області - Сергій Кузнєв,  представник Української Гельсінської спілки з прав людини - Юрій  Опаленик та ГО "ЮРИДИЧНА СОТНЯ" - Борис Кондратюк.    Військовослужбовців - учасників АТО Чопського прикордонного загону також було запрошено на захід.

Учасник бойових дій та представник Державної служби , Сергій Кузнєв  на власному досвіді поділився враженнями та відчуттями щодо необхідності надання правової допомоги військовим.

«Покрокові інструкції допомагають військовослужбовцям, учасникам бойових дій і членам їхніх родин дізнатися та захистити свої права», - зазначив Юрій Опаленик, юрист Української Гельсінської спілки з прав людини.

В рамках презентації пам’ятки організатори звернули увагу на загальний рівень поінформованості ветеранів та військовослужбовців про їх права та доступ до якісної допомоги та правової підтримки.

«Актуальність юридичної допомоги військовим та їхнім сім’ям підтверджується і наявністю скарг на владні структури що надходять до Української Гельсінської спілки з прав людини. Зокрема це питання забезпечення медичними послугами, земельними ділянками та інше. Дана пам’ятка є відповіддю та інструментом на протиправні дії та порушення прав військових», - підсумував Кондратюк Борис, представник ГО «Юридична Сотня».

Сергій Кузнєв та Кондратюк Борис закликали у випадку наявності порушень письмово звертатись до компетентних органів та обов’язково реєструвати свої заяви.

Присутні обговорили і нестачу даних посібників. В свою чергу представники ГО «АрмiяГiдностi Закарпаття» зголосилися надрукувати 100 примірників даних пам’яток.

Лише з Чопського прикордонного загону в бойових діях в зоні проведення АТО взяло участь 576 чоловік.

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

Прес-служба  Чопського прикордонного загону 

 

10 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів