Благодійний фонд «Карітас» опікується сотнями закарпатців

Благодійний фонд «Карітас» опікується сотнями закарпатців
Напередодні Нового року один з найбільших благодійних фондів Закарпаття - «Карітас» - відкрив двері для журналістів, щоб розказати про свою 20 річну діяльність із поширення милосердя та любові до ближнього.

 

За словами директора фонду отця Мирослава Русина, допомогу в цій організації може отримати кожен незалежно від політичних, релігійних переконань, етнічного чи соціального положення. «Головне – давати людям надію і відчуття єдності», - каже отець Мирослав Русин.

Щоденно фонд опікується понад сотнею нужденних й мають у базі сотні людей, яким допомагають за можливості. У Фонді діють кілька цільових програм.

Чи не найбільш складною є програма домашньої опік. Понад 65 ужгородцям похилого віку, які нездатні до самостійного обслуговування, немічних, хворим, людям з обмеженими можливостями щоденно надається домашня опіка, яка включає майже все - закупівлю харчів, побутової хімії, медикаментів, гарячі обіди, прибирання, прання та інші послуги, а головне – спілкування.

У центрі «Карітас», що на вулиці Патруса-Карпатського, 2А в Ужгороді, діє «Дім Милосердя», де наразі в чудових умовах притулок отримали дев’ятеро осіб. Які також мають можливість отримати все необхідне від їжі до послуги перкуаря.

Щоденно також діє програма гарячих обідів, за якою харчуються понад 20 людей, крім вже названих категорій.

Не забувають в Центрі й про пенсіонерів, для яких двічі на тиждень організовують спілкування, дозвілля, залучають їх до духовної, розумової та рукотворної праці. Наразі регулярно збираються близько 30 літніх людей.

У Центрі також діє програма допомоги сім’ям, які постраждали внаслідок АТО. Яка передбачає і гуманітарну допомогу, зокрема перед Різдвом та Великоднем, й організацію дозвілля дітей тощо.

Фонд успішно реалізовує дитячі свята, виїзди, паломницькі поїздки з Мукачівською греко-католицькою єпархією тощо.

Щоденно в «Карітасі» працюють до 30 соціальних працівників та волонтерів. Отець Мирослав Русин каже, що це не тільки робота, це – покликання душі, без бажання робити милосердя люди не затримуються тут.

Донором фонду є австрійський «Карітас». Проте, за умовами проекту, частина фінансів має бути з України. Для цього нещодавно фонд організував благодійну вечерю для потенційних меценатів, спонсорів, де також розказали про діяльність фонду і відкритість до людей.

uzhgorod.net.ua

 

30 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Кудловська Неля 2019-01-25 / 19:39:06

    Я дуже вдячна Благодійному фонду Карітас і особисто пані Марині Русин за гарні подарунки моїм донечкам Хома Даринці і Яринці, а також нашій сім'ї. Діти були дуже раді і щасливі. Дуже приємно, що є такі доброзичливі і чутливі люди!