Вигідна декомунізація: чопський "вождь пролетаріату" піде з молотка за 250 тисяч гривень

Вигідна декомунізація: чопський "вождь пролетаріату" піде з молотка за 250 тисяч гривень
Бронзовий пам’ятник «вождю світового пролетаріату», який стояв у центрі закарпатського міста Чоп, запланували продати через аукціон ще у вересні минулого року. Врешті депутати визначилися. І вже 14 лютого на сесії міськради мають затвердити експертну оцінку і запустити процедуру відкритих торгів, повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на «М-Студіо».

 

Монумент Леніну свого часу стояв уцентрі Чопа, після референдму його перенесли до Будинку ветеранів, а після прийняття закону «про декомунізацію» взагалі демонтували. Вже кілька років він лежить на подвір’ї місцевого комунального господарства. Тож депутати вирішили мати з нього зиск: продати через аукціон, а виручені кошти витратити на розвиток міста. Оскільки Ленін лежить на території чопського водоканалу, працівники цього підприємства радо сприйняли ідею – мовляв, за ті гроші можна поліпшити водопостачання в місті та реконструювати каналізаційні мережі.

- По ціні металу продавати пам’ятник не дуже б хотілося, - говорить заступник міського голови Чопа Ігор Гіжан. – Він є досить коштовний, 3 тонни 700 кг бронзи, тому це досить велика сума має бути. Експерт оцінив його не як лом дорогого металу, а як виріб – в 254 тисячі гривень.

Вже є і потенційний покупець. Зацікавився комуністичним лотом Угорський музей комуністичних символів.

До речі, Чоп – перше місто в Україні, де через відкриті торги продадуть пам’ятник Леніну.

Окрім того, чопські можновладці ще хочуть продати автомобіль «Волга», який теж досі рахується а балансі міської ради. Його оцінили у 64 тисячі гривень.

 

12 лютого 2017р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів