Найсильніші спортсмени мешкають на Свалявщині

Найсильніші спортсмени мешкають на Свалявщині
12 березня в Ужгородському районному Будинку культури відбувся чемпіонат області з важкої атлетики серед ДЮСШ.

 

Участь у змаганнях взяло близько 100 юних важкоатлетів, які представляли 6 команд із 5 районів області. Боротьбу за медалі вели юні спортсмени 2000 року народження і молодші у 7 вагових категоріях серед дівчат та 8 – у юнаків. Слід зазначити, що для змагань тут були створені всі необхідні умови.

Приємно здивували і юні атлети. Більшість учасників технічно правильно виконували вправи, що говорить про добру роботу тренерів на місцях. Десь, можливо, не завжди вистачало сил для підкорення ваги, але техніка при підходах до штанги підкуповувала. Особливо порадували дівчата, які легко справлялися з вагою як у жимі, так і в ривку. Загалом, вид спорту, який чомусь в останній період перебуває далеко не на перших ролях, точно отримав нових прихильників.

Чемпіонат області з важкої атлетики серед ДЮСШ організували управління молоді та спорту облдержадміністрації та федерація важкої атлетики Закарпаття.

Першими на поміст вийшли дівчата. У ваговій категорії до 40 кг найкраще підготовленою виявилася Світлана Товт (Свалявська ДЮСШ). У категорії до 44 кг основна боротьба розгорнулась між Сабріною Герлі з Великоберезнянщини та Мирославою Долматовою зі Свалявщини. Перемогу здобула важкоатлетка зі Свалявської ДЮСШ. У категорії до 48 кг Вікторія Попович із Свалявської ДЮСШ випередила свою подругу по команді Христину Візір та Христину Хававку з Великоберезнянської ДЮСШ. У категорії до 53 кг впевнену перемогу здобула Даніелла Товт із Виноградівської ДЮСШ, яка зуміла обійти сильних суперниць Марію Баранич із Свалявщини та Ангеліну Полюх із Виноградівщини. У категорії до 58 кг найкращою виявилася Вікторія Бучело (Виноградівська ДЮСШ). Серйозна боротьба розгорнулася у «важких» категоріях. Так, у ваговій категорії до 63 кг напружену боротьбу вели Марина Рислява (Ужгородська районна ДЮСШ) та Станіслава Цуганич (Великоберезнянська ДЮСШ). У підсумку на вищий щабель п’єдесталу пошани піднялася представниця Ужгородщини. У найважчій категорії понад 63 кг дуже впевнено почувала себе Аліна Романець, ДЮСШ «Колос» (Іршавський р-н), яка зуміла випередити Олександру Назарчук із Свалявщини.

Юнаки розпочали боротьбу з вагової категорії до 45 кг. Перемогу святкував Давид Морецький із Ужгородської районної ДЮСШ. Призові місця вибороли Олексій Белов та Денис Риблян із Свалявщини. У категорії до 50 кг Отто Зеленько із Свалявщини зумів випередити основних конкурентів Роберта Магачі та Олександра Буковинського з Виноградівщини й посісти перше місце. У категорії до 56 кг аналогічну перемогу святкував Дмитро Зеленько. У категорії до 62 кг не було рівних Івану Робовському із Виноградівщини. У категорії до 69 кг Михайло Ступін із Свалявщини зумів випередити тандем головних конкурентів на перемогу Олександра Шевченка та Дмитра Грабовчака з Виноградівщини. У категорії до 77 кг перемогу святкував представник Ужгородщини Сергій Яремчук, який обійшов двох головних конкурентів В’ячеслава Поповича та Олександра Воша з Виноградівщини. У категорії до 85 кг впевнено переміг Едуард Попович, який випередив представника «Колоса» Богдана Буряника та свалявця Антона Бровді. У категорії понад 85 кг не було рівних Владиславу Олійнику.

У командному заліку перше місце посіла збірна ДЮСШ Свалявського р-ну. Друге місце в команди ДЮСШ Виноградівського р-ну, «бронзу» завоювала ДЮСШ Ужгородського р-ну. За рискою призерів, як не дивно, залишилася команда ДЮСШ Великоберезнянського р-ну, команди ДЮСШ «Колос» (Іршавський р-н) і збірна спортивного ліцею с.Ільниця.

Результати та активність юних спортсменів порадували, але хотілося б бачити на таких змаганнях також представників міст Ужгорода, Мукачева, Хуста, Перечинського, Хустського, Тячівського й інших районів області, чий потенціал дозволяє розвивати даний вид спорту.

Уже 20 квітня збірна Закарпаття з важкої атлетики візьме участь у чемпіонаті України, який розпочнеться в м.Славутич, що на Київщині.

Іван ФУРМАН

 

14 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів