Закарпатка Наталія Мага стала чемпіонкою Європи з пауерліфтингу

Закарпатка Наталія Мага стала чемпіонкою Європи з пауерліфтингу
У Люксембурзі пройшов чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед дорослих, юніорів і юніорок, юнаків і дівчат, у якому в складі збірної команди України взяли участь цьогорічна випускниця магістратури факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ Наталія Мага та її тренер, старший викладач кафедри фізичного виховання Андрій Федорішко. 

 

Наша спортсменка змагалася серед юніорок, не старших за 23 роки, у ваговій категорії до 57 кг, у якій запекла боротьба за першість велася до останнього підходу. У присіданні вона подолала 160 кг, а у жимі лежачи – 92,5 кг і здобула малі срібні нагороди у цих вправах. Перед виконанням завершальної вправи – тяги налаштування було одне: підняти стільки, скільки потрібно для загальної перемоги. Найближча переслідувачка з Фінляндії зафіксувала 150 кг і у підсумку набрала 412,5 кг, Наталка ж впевнено підняла 162,5 кг,  виборола за цю вправу мале «золото» і з сумою триборства 415 кг стала чемпіонкою Європи. Також вона здобула ще одну велику золоту медаль за перемогу у командній першості.

Влітку на чемпіонку очікує напружена підготовка до іспитів для вступу ще на одну спеціальність в УжНУ і до участі у чемпіонаті світу, який відбудеться у кінці серпня на Мальті.

 

Андрій ФЕДОРІШКО, голова обласної федерації пауерліфтингу

 

20 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів