В Чопі собака на вулиці відкопав міну часів Другої світової війни

В Чопі собака на вулиці відкопав міну часів Другої світової війни
22 квітня о 13:21 до ДСНС області повідомили, що на вулиці Гагаріна у місті Чоп знайдено металевий предмет, зовні схожий на мінометну міну.

 

Піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення на місці виклику ідентифікували предмет як мінометну міну калібром 82 мм. Останню в подальшому вилучили та знищили.

З’ясувалось, що небезпечну знахідку виявив місцевий мешканець, котрий прогулювався разом зі своєю собакою. Пес і відкопав її на узбіччі дороги. На щастя, пильність місцевого мешканця та правильність дій змогли запобігти вибуху застарілого боєприпасу. Поруч, за декілька десятків метрів від місця знахідки, знаходяться житлові будинки. Отож страшно навіть уявити до яких наслідків міг призвести вибух даного небезпечного відголоску минулої війни. До слова, радіус ураження мінометної міни такого калібру становить 600 метрів.

Напередодні, 21 квітня, піротехніки ДСНС області знищили ще два ВНП ( 82-міліметрова міна та 100-міліметровий артснаряд часів Другої світової війни). Їх було знайдено в лісовому масиві смт Жденієво Воловецького району.

Усього з початку року піротехнічною групою Управління ДСНС України у Закарпатській області було вилучено та знищено 131 вибухонебезпечний предмет.

Шановні краяни! При виявленні підозрілого пристрою насамперед слід утриматися від самовільних дій. Одна з основних причин нещасних випадків, пов’язаних із вибухівкою, – це грубе порушення елементарних правил безпеки. Знешкодити вибуховий пристрій або локалізувати вибух можуть лише підготовлені спеціалісти після виведення людей із небезпечної зони. Отже, при виявленні підозрілого предмета повідомте про це службу порятунку за номером «101» або правоохоронні органи за номером «102».

У ДСНС України у Закарпатській області

 

24 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів