Яка вона, закарпатська зима, показали в Ужгороді митці-пленеристи

Яка вона, закарпатська зима, показали в Ужгороді митці-пленеристи
Сьогодні в атріумі будівлі облдержадміністрації та облради вчергове творчо прозвітувала Спілка професійних художників Закарпаття.

 

11 митців представили виставку з назвою "Зима – 2017", яку склали роботи, головним чином – пейзажі, написані з натури під час пленерування на Свалявщині, Воловеччині й Міжгірщині.

Привітали учасників керівник краю Геннадій Москаль та начальник управління культури облдержадміністрації Вікторія Фролова, відзначивши неабияку активність мистецького об’єднання у проведенні пленерів, що неодмінно будуть підтримані й надалі.  

Голова спілки Василь Брензович у свою чергу поділився: і зима була різною, і кожен із митців відчув її по-своєму, тож на виставці немає робіт, схожих одна на одну. Перевагою ж пленерів називає можливість для митців писати "фірмові" закарпатські краєвиди, зокрема, в місцях, де нечасто бувають туристи й навіть краяни, тож образотворці таким чином докладаються і до популяризації природних цікавинок Закарпаття. Крім того, в ході подібних мандрівок спілчани зазвичай проводять творчі зустрічі та майстер-класи з місцевими митцями й обдарованими дітьми, що завжди пізнавально і цінно для всіх учасників.

Пленерна виставка в зимовій палітрі відкрита для перегляду до середини травня.

Управління культури Закарпатської ОДА

 

24 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів