Угорці та ужгородці об’єдналися заради чистого довкілля

Угорці та ужгородці об’єдналися заради чистого довкілля
Сьогодні, 13 травня, в Ужгороді відбулась чергова акція, організована Молодіжним товариством угорської культури Закарпаття за підтримки уряду Угорщини, спрямована на очистку довкілля. Близько трьох десятків активістів молодіжного товариства, Європейського об’єднання територіального співробітництва ТИСА та угорських дипломатичних установ очистили частину Боздоського парку та Слов’янську набережну від сміття.

 

«Акцію «Чисте Закарпаття» – Волонтерський рух за чисте середовище» започатковано за ініціативи уряду Угорщини. Молодіжне крило КМКСу взяло на себе всю організаційну роботу. Його лідер Іштван Добша по суті й започаткував екоакцію. Згодом до неї долучилися Генконсульство Угорщини в Ужгороді, Ужгородська міська рада, голова спостережної комісії ЄОТС ТИСА з командою активістів, угорський урядовий комісаріат по координації співпраці між Саболч-Сатмар-Берегською областю та Закрапаттям в особі Уповноваженого уряду Угорщини Іштана Грежі, кілька міністерств та високоповажних людей як в Україні, так і Угорщині. До речі, екоакції вже пройшли у Великому Березі та Солотвині, а нині ще 28 населених пунктів будуть прибрані нашими волонтерами. Ми хочемо власним прикладом показати, що самостійно можна навести лад там,де живеш», – розповів журналісту GalagovTV голова ужгородського осередку Молодіжного товариства угорської культури Закарпаття Тиберій Дендеші.

Протягом кількох годин волонтери збирали непотріб, котрий розкидали ужгородці та нанесло високою водою на набережні Ужа. Організатори сподіваються, що згодом закарпатці наслідують їх і самі візьмуться очищати свій край.

Galagov.Tv

 

13 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів