Як обрати "правильне" морозиво — поради фахівців

Як обрати "правильне" морозиво — поради фахівців
Влітку нема нічого смачнішого за морозиво -- воно й освіжить, й у спеку трохи “охолодить”.

 

Проте важливо обирати якісне морозиво, а не таке, яке складається з суцільних барвників та ароматизаторів, - пише Добрий лікар.

-- Загалом, колись морозиво виготовляли з сумiшi вершкiв, молока, цукру, яєчного порошку, а пізніше почали додавати ароматизатори та стабiлiзатори, -- каже Надія Матчук, лікар-дієтолог. -- Цю сумiш збивають i проморожують при температурi мiнус 25-30 градусiв.

Проте натуральнi морозива, виготовленi з молока та вершкiв, мають дуже малий термiн реалiзацiї. Якщо ж продукт може зберiгатися до пiвроку, це говорить про великий вмiст консервантiв, емульгаторiв, стабiлiзаторiв. Таке морозиво краще не купувати.

Крiм того, не можна вживати морозиво, яке колись було розморожене i знову заморожене. На це можуть вказувати неоднорiдний колiр, наявнiсть шматочкiв, рихлiсть, стороннi запахи та присмаки, лiд на поверхнi.

Уникайте морозива iз штучними смаками, з рiзними кольорами -- там найбiльше ароматизаторiв, фарбникiв та консервантiв. Краще обрати найпростiше морозиво на кшталт пломбiру. Якщо хочеться розмаїття смаку, звернiть увагу на натуральнi додатки (родзинки, курагу, шматочки фруктiв чи ягiд) або додайте до морозива варення, сироп.

Але у жодному разi морозиво не повинно стати повсякденним продуктом, адже за рахунок своєї калорічності воно може швидко призвести до появи зайвої ваги. Ним можна посмакувати десь у кафе чи в парку, а не ковтати  похапцем на ходу. І то — не частіше ніж раз-два на тиждень.

 

17 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів