Патріотична фотосесія на краєчку Землі Української

Патріотична фотосесія на краєчку Землі Української
Берегівська РДА на Закарпатті долучається до проекту-флешмобу Міністерства закордонних справ України, що присвячений Дню Державного Прапора України – «#SelfieWithFlag».

 

За умовами проекту, необхідно зробити фото з Державним Прапором у своєму улюбленому, найкрасивішому та найгарнішому місці в межах України. Отож, колектив Берегівської райдержадміністрації під керівництвом першого та заступника голови Віталія Матія й Федора Бімби вирушив до села Четфалва – на самий краєчок землі нашого багатонаціонального краю. Адже саме тут, на березі річки Тиса, знаходяться унікальні історичні пам’ятки: кам’яний готичний реформатський храм XV століття(!), а також дзвіниця – шедевр теслярського мистецтва, побудована в XVIII столітті. Майже 30-метрова вежа вважається чи не найвищою з-серед своїх посестер на Закарпатті.

У селі Четфалва є ще одне архітектурне диво – прекрасний католицький храм Зіслання Святого Духа, що нагадує маленьку «сіднейську оперу». Крім футуристичного вигляду, церква є особливою та унікальною тим, що в ній почергово проходять служби Божі як римо-, так і греко-католиків. Сподіваємося, що наші фото потраплять до списку переможців, а всі читачі відкриють для себе неповторну красу Берегівщини, наші культурні, історичні та національні надбання.

Прес-центр райдержадміністрації, який очолює невтомна, енергійна та чарівна Марічка Мушка, щиро вдячний її керівництву за підтримку патріотичної ідеї та допомогу в організації поїздки, сільському голові Четфалви Йосипу Паппу, служителям і працівникам храмів, і, власне,  колективу, який мужньо витримав фотосесію під палючим і яскравим серпневим сонцем.

Петро Крук

 

14 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів