Закарпатський художник, що малює пророчі картини, відкрив персональну виставку в Ужгороді

Закарпатський художник, що малює пророчі картини, відкрив персональну виставку в Ужгороді
Сьогодні, 14 вересня, у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрили персональну виставку полотен Павла Марінця «Життя іде…».

 

Вже вісім років Павло Марінець професійно працює пензлем. Виставка – це своєрідний звіт за останні 6-7 років мистецької діяльності. На полотнах художника портрети рідних і друзів, сакральні образи, улюблені гуцульські мотиви та рідні серцю Рахівщина та село Костилівка.

Одна з картин Павла стала пророчою. Маючи у своїй авторській галереї портрет переможниці «Євробачення-2004» Руслани, художник намалював портрет Джамали, адже дуже вболівав за неї на відбіркових турах до міжнародного пісенного конкурсу. У підсумку Джамала не лише представляла Україну, але й перемогла на «Євробаченні-2016».

Обидва портрети співачок зараз експонуються в Ужгороді.

Ще один напрям, яким захоплюється Павло Марінець, це іконопис.

«Щонеділі я ходжу до церкви, бо це сімейна традиція. А у 2012 році я вирішив отримати благословення у священника і написати дві свої перші ікони – Богоматері та Спасителя. Тоді я зрозумів, що у мене виходить, і вже займаюся не лише іконописом, але й розписую нашу місцеву церкву у селі Розтоки. Це невеличкий храм у горах, де ми протягом двох місяців вже розписали 54 квадрати неба. Я там працював над іконописом, а друзі – над орнаментами», – розповів Павло Марінець.

Молодий художник не рахує свої полотна, а повністю віддається процесу створення картин, яких у рамках виставки представлено 47.

«Краще працювати і працювати, а не займатися оцією «бухгалтерією». Нехай про мене розкажуть мої картини, а підрахунки тут ні до чого», – зазначає художник.

Щоб картини вийшли із душею, треба малювати їх із вірою – вірою у краще, у мир, у світле майбутнє.… У цьому переконаний Павло Марінець. Творчі звершення та починання хлопця підтримує його родина, яка теж, до слова, дуже наближена до мистецтва. Батько Павла – музикант, а мама створює неймовірні вишиванки.

Картини Павла Марінця, якими представлено живопис, іконопис, графіку, до кінця вересня прикрашатимуть один із музейних залів на вулиці Капітульній, 33А. Тож завітайте, аби переконатися у тому, що Закарпаття – край талановитих людей!

uzhgorod.net.ua

 

14 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів