Аферисти з Росії активізувалися в українському Інеті

Аферисти з Росії активізувалися в українському Інеті
Будьте пильними та остерігайтеся всюдисущих інтернет-шахраїв, котрі постійно урізноманітнюють свої схеми обману довірливих користувачів.

 

Цьогоріч в Україні фахівці зафіксували вже 82 фішингові сайти - шахрайські веб-ресурси, на яких злочинці під виглядом надання неіснуючих послуг переконують користувачів вводити конфіденційні дані своїх платіжних карт, отримуючи таким чином доступ до рахунків громадян і крадучи гроші.

"Кіберзлочинці все частіше роблять сайти із захищеним з'єднанням, про що говорить абревіатура https на початку адресного рядка. Ключове тут - літера s: її відсутність (якщо написано http, а не https) - це ознака фішингового сайту. Тепер уже наявність "s" вже не є гарантією того, що сторінка безпечна".

Шахраї освоюють нові види "послуг": працевлаштування (віддалена робота), отримання онлайн-кредиту, продаж авіаквитків. "Для отримання зарплати потрібно було надати всі дані платіжної карти: не тільки номер, але і термін її дії, тризначний CVV2/CVC2-код безпеки зі зворотного боку карти".

Одним з останніх прикладів діяльності злочинців в 2017 році став запуск в інтернеті фішингового сайту-клону сервісу "Приват24", - сайт http://pb24corp.at.ua виманював паролі доступу до "Приват24".

 

 

14 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів