Як писали радіодиктант національної єдності в Ужгороді

Як писали радіодиктант національної єдності в Ужгороді
Учні ужгородських шкіл сьогодні долучилися до написання радіодиктанту національної єдності.

 

Зокрема, у Лінгвістичній гімназії імені Т.Г.Шевченка взяли участь у марафоні 26 школярів – це переважно дев’ятикласники, для яких, серед іншого, це можливість випробувати себе, перевірити знання перед державною підсумковою атестацією, яка теж проходитиме у формі диктанту. Крім того, виявили бажання писати радіодиктант кілька учнів 7-го класу та двоє вчителів. Переможців оголосять у грудні в ефірі «Українського радіо» та надішлють їм символічні призи - книги.

До речі, сьогодні після завершення засідання сесії міської ради журналісти вирішили перевірити на знання української мови й Ужгородського міського голову Богдана Андріїва і попросили написати під диктовку одне речення, усе фіксували на камеру. Результат - міський голова не зробив жодної помилки.

Нагадаємо, сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови, вже традиційно в Україні провели радіодиктант національної єдності. Це сімнадцятий за ліком радіодиктант і цьогоріч він проходив під девізом «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

Джерело: Прес-служба Ужгородської міськради

 

09 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів