Випускникам військової кафедри УжНУ вручили заслужені погони

Випускникам військової кафедри УжНУ вручили заслужені погони
У п’ятницю, восьмого грудня, випускникам військової кафедри Ужгородського національного університету, які ще влітку цього року склали присягу на вірність українському народу, вручили заслужені атрибути військовослужбовців – погони молодшого лейтенанта запасу.

 

Завідувач кафедри військової підготовки УжНУ полковник Василь Олійник зазначає, що цього дня випускники чекали з нетерпінням, адже пройшли всі випробування, успішно склали екзамени та присягу. «Сьогодні урочиста подія та важливий крок, як для випускників, так і для кафедри в цілому. Наказом Міністра оборони України кожному присвоєно офіцерське звання та будуть вручені омріяні «зірочки». Нині ж окремо відзначимо двадцять шість найкращих офіцерів, які продемонстрували наполегливість та витримку під час свого навчання на кафедрі та заслужено здобули своє первинне військове звання».

Випускники кафедри, а від нині офіцери, зізнаються, що навчання на кафедрі подарувало чимало нових знань, загартувало, зміцнило їх у патріотичних переконаннях та подарувало можливість подальшого розвитку, зокрема у військовій справі. Важливим фактом залишається те, що студенти УжНУ мали змогу отримати якісні теоретичні знання, закріпити фахові практичні навички, пройти навчання в сурових військових умовах. Та цього не можливо було б зробити, як зазначає полковник Василь Олійник, без напруженої праці викладачів кафедри, згуртованої роботи її керівництва та підтримки ректорату університету.

Сьогоднішні урочистості були присвячені не тільки врученню первинних звань першому випуску кафедри, але й нещодавньому святу - Дню Збройних Сил України. Тому не оминув святкування заступник  обласного військового комісаріату полковник Петро Марко, який не тільки привітав випускників кафедри, але й виконав почесну місію – нагородив полковника запасу Володимира Коршунова. «Полковник Володимир Коршунов з початком військових дій був призваний до мобілізації, брав участь у виконанні завдань на території Донецької та Луганської областей. Тому пан Володимир нагороджується відзнакою Президента України за участь в антитерористичній операції, за його мужність та героїзм».

Не оминули цієї події також студенти природничо-гуманітарного коледжу УжНУ, які нині вітали студентів, випускників та працівників кафедри патріотичними піснями, віршами власного написання, а також гумористичними сценками. У цілому святкування визначної події пройшло в невимушеній атмосфері, а кафедра невтомно демонструє, що пишається своїми студентами, а від тепер і випускниками, які гордо нестимуть свої офіцерські звання.

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

08 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів