Родзинка Закарпаття – ферма, на якій виготовляють моцарелу із молока буйволів
На Виноградівщині є буйволина ферма на якій можна все це спробувати і в якості бонусу скуштувати справжню моцарелу, яка виготовляється саме з молока буйволів. Буйволи дуже прив’язуються до своїх господарів. До чужинців ставляться з насторогою і потрібен досить довгий період адаптації – біля 2 –х років, щоб вони звикли до нових людей. Так само і з іншими тваринами.
Буйвіл – сільськогосподарська тварина. Він не вибагливий у їжі , проте споживає у 3-4 рази більше ніж корова,а тому витрат на його утримання йде набагато більше. Молоко також набагато жирніше за звичайне коров’яче. Одна буйволиця дає приблизно 6-7 літрів на день. З нього і виготовляють найрізноманітніші продукти,що пропонують на фермі і продегустувати – сири, масло,сметану та звичайно ж моцарелу. Хоча на фермі зізнаються, що вилили і зіпсували чимало молока перш ніж навчилися її готувати. Проте коли вперше отримали бажаний результат – радості не було меж.
М-студіо
До теми
- Родзинка області: на Хустщині вже більше 5 років вирощують равликів (ВІДЕО)
- Туристична родзинка: на Хустщині функціонує еко-ферма з буйволами (ВІДЕО)
- В Закарпаття є особливий символ, який може привабити туристів – Карпатський буйвіл
- Як вживається на Закарпатті пандемія і туризм (ВІДЕО)
- Vodafone презентував маршрути для еко-туризму Закарпаттям
- Цікаві факти – ферма буйволів на Закарпатті
- Смачне і цікаве Закарпаття: ТОП-10 місць, куди варто навідатися навесні
- Горді плямисті красені чекають на мандрівників на Закарпатті
- На Виноградівщині працює буйволина ферма
- Ікра равликів: перша в історії України та Закарпаття
- Серед найвідоміших туристичних об’єктів Закарпаття – єдина в Україні ферма плямистих оленів у селі Іза
- Туристична родзинка Закарпаття — сімейна еко-ферма “Фаторіа Ломбардіа”
- Екзотичні страуси добре прижилися на Закарпатті – клімат виявився придатним
- Як живеться найбільшим птахам – африканським страусам на Закарпатті
- В гості до закарпатських буйволів запрошує Виноградівщина
До цієї новини немає коментарів