Цікаві факти – ферма буйволів на Закарпатті

Цікаві факти – ферма буйволів на Закарпатті
Тут вирощують унікальних тварин – карпатських буйволів та виготовляють молочні продукти з їх молока, якщо ви хочете скуштувати на смак справжню моцарелу, то вам сюди.

 

Усіх цікавить питання – скільки молока дає буйвол в день?

Вихід молока зазвичай становить від 10 літрів до 16 літрів на день. Одна буйволиця в день може давати від 2,5 до 8 літрів. Все залежить від віку і кількості отелей.

Яким є склад молока буйволів?

Буйволине молоко містить високу кількість магнію, калію, заліза, натрію, цинку, міді та марганцю.  Молоко буйволів є джерелом рибофлавіна, вітамінів В12, А та С, фолієвої та пантотенової кислоти. Вміст молочного жиру 8-10% але легше засвоюється та є дієтичним.

Кому рекомендовано вживати молоко буйволів?

Рекомендовано вживати для запобігання хвороб щитовидної залози, при серцево-судинних захворюваннях, при дихально-легеневих захворюваннях як у дорослих так і в дітей, для виведення радіонуклідів з організму людини.

Яким буде відсоток жиру в молоці? Чим воно відрізняється від коровячого?

Жирність такого молока, як правило, становить від 6,5% до 9%. Але при цьому не може не радувати низький вміст холестерину 0.65 мг/г у порівнянні з 3.14 мг/г для коров’ячого молока. У ньому також більше білка, кальцію (на 9%), заліза (на 37.7%) і фосфору (на 118%).

Яка калорійність та енергетична цінність молока буйволів?

В середньому калорійність молока буйволів складає 106 кКал. Енергетична цінність: білки – 4 г, жири – 7.8 г, вуглеводи: 4.9 г.

Які особливості буйволиного молока?

Завдяки високій активності ферменту пероксидази молоко буйволиць зберігає свої поживні якості і свіжість трохи довше інших молочних аналогів. Якісне буйволове молоко має виразний білий відтінок в пику блідо-кремовому або жовтуватим відтінком коров’ячого молока. Знавці стверджують, що його смак навіть кілька приємніше козячого і коров’ячого продукту. Значну в’язкість і густоту напою додають менш прозорі молекули козеїну в поєднанні з підвищеним вмістом колоїдних білків.

Як потрапити на екскурсію на ферму буйволів?

Стосовно екскурсії звертайтесь за номером телефону +38 068 02 35 640

Турінформ Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів