За "новорічними" ковбасками із м’яса свині-мангалиці та баранини — до закарпатського села Ботар!

За "новорічними" ковбасками із м’яса свині-мангалиці та баранини — до закарпатського села Ботар!
Все це під час незабутнього туристичного релакс-туру.

 

Нещодавно за організацією Виноградівської районної державної адміністрації був проведений рекламно-інформаційний «Релакс-тур: Це варто спробувати!» для представників ЗМІ, туроператорів та фахівців туристичного супроводу. Учасниками туру було відвідано дегустаційнізали та оздоровчо-рекреаційні заклади Мукачівщини, Берегівщини та Виноградівщини. Туристичну групу у нашому районі супроводжувала завідувач сектору туризму та транскордонного співробітництва РДА Валентина Горнецкі.

На Виноградівщини спершу ми відвідали всім відомий, цікавий і єдиний на Україні дегустаційний зал та музей леквару у селі Ботар. Увагу присутніх його працівники зосереджували на корисних та лікувальних властивостях лекварів із ягід (чорниці, брусниці, журавлини, шипшини) та плодів абрикоса та сливи. Тут цих смаколиків налічується понад 20 видів.

Учасники туристичного маршруту мали змогу оглянути міні-музей леквару, експонати якого зібрані з багатьох куточків нашої країни. Також їм запропонували скуштувати різний асортимент смачненьких ковбасок із м’яса свині-мангалиці та баранини. Всі присутні у залі із задоволенням ласували ними, а в кінці дегустації поспішали придбати шматочок цього смачного делікатесу для своїх рідних. Також можна було обрадувати тіло і дух різними натуральними напоями, соками, фруктовими сиропами, виробленими з екологічно-чистих ягід та цілющих трав.

Потім всі вирушили у мальовниче містечко Виноградів. Хоч дорога була не з близьких, але виявилася дуже цікавою, так як Валентина Василівна вела змістовну, інформаційну та насичену розповідь про села району, зокрема, Теково, Сасово, Чорнотисів. Розповідала про історичні пам’ятки Виноградівщини, народні звичаї та традиції. Доїхавши до міста, весела компанія зразу прибула до готельно-розважального комплексу «Чорна Гора», розташованого між скелями у підніжжі Чорної гори. Господар комплексу Юрій Довбак розповів присутнім, що за невеликий проміжок часу ця туристична атракція стала улюбленим місцем відпочинку не тільки жителів Виноградівського району, а й усього Закарпаття та України, навіть приїжджають сюди відпочивальники із закордону. З кожним роком все більше охочих відвідати цю місцину. Він провів групу по всій території, де оглянули озеро, альтанки, мангали та сауну. Із зацікавленими поглядами ходили по готельних кімнатах, з вікон яких проглядалися мальовничі пейзажі. Після тривалої ознайомчої екскурсії на учасників чекав смачний обід, який складався із страв справжньої закарпатської кухні.

Маршруту далеко не був іще кінець. На зацікавлених туроператорів та фахівців чекала подорож до санаторію«Теплиця», який являється прекрасним місцем для відпочинку та оздоровлення всього організму людини. Виділяється він своєю медичною базою та власним термальним басейном. Тут лікуються різні захворювання опорно-рухового апарату та є багато методів профілактики, такі як бальнеолікування, СПА-ванни, аквагімнастика, електролікування, теплолікування та багато інших. У санаторії відпочиваючим пропонується широкий асортимент страв як дієтичного меню, так і національної закарпатської кухні. Також вони можуть користуватися тренажерним залом, а для розваг – кінозал, кафе, дитячий спортмайданчик, настільний теніс та більярд. Погодьтеся – це ідеальне місце для відпочинку всієї сім’ї.

Туристичний маршрут у Виноградові закінчився переїздом до буйволиної ферми «Карпатський буйвіл» у селі Олешник, де дегустувалася унікальна продукція з буйволиного молока. На фермі учасники отримали нові знання, почули про буйволів все: їх історію, що вони їдять, скільки молока дають, як живуть, що люблять, у чому користь їх продуктів. Відвідавши ферму, всі отримали заряд позитивних емоцій від цього корисного спілкування.

Хоча за вікном був сірий та холодний день, але завдяки такій цікавій подорожі, було тепло та затишно. В результаті екскурсія стала цікавою та захоплюючою. Фахівці з туризму були приємно вражені зачарованою красою Виноградівщини. Вони не тільки збагатилися знаннями від побаченого та почутого, а й отримали величезне задоволення від спілкування. Сподіваємося, що ця поїздка залишить в їхніх серцях добрий слід і вони, в свою чергу, частіше приїжджатимуть до нашого району з туристами.

Ріта Мезей, "НВ"

 

29 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів