У замку "Паланок" запрацює Лабораторія 3D дизайну

У замку "Паланок" запрацює Лабораторія 3D дизайну
Завдяки Мукачівському історичному музею та фінансовій підтримці House of Europe, у замку Паланок завершені технічні роботи і встановлено обладнання, придбане за кошти Програми Інфраструктурних грантів №4.

 

Вже зовсім скоро відвідувачі замку матимуть змогу самостійно обрати тип і дизайн сувеніру, і навіть взяти участь у процесі його обємного друку в стінах фортеці. Триває робота над позашкільною освітньою програмою для школярів місцевих шкіл. Дітки поряд з вивченням сучасних цифрових технологій формотворення долучаться до пізнання історії краю та розвиватимуть навички креативного мислення.

Опанування 3Д дизайну у стінах середньовічної фортеці додає процесу особливого колориту. Надруковані на 3D-принтері власноруч моделі відтворюватимуть різноманітні сцени з життя замку Паланок різних історичних епох і знайдуть своє місце в експозиціях Мукачівського історичного музею на існуючих макетах фортеці. Несподівано реалії військового стану додали проекту нового сенсу і фаховості – до ініціативи долучилися підприємці зі сфери 3Д дизайну, що вимушено перемістили своє виробництво зі Сходу України до Закарпатської області.

YADRO lab

 

06 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів