"Листи щастя". Чи "ощасливлять" вони власників авто на закордонних номерах?

"Листи щастя". Чи "ощасливлять" вони власників авто на закордонних номерах?
Поки що, використовуючи фотофіксацію порушень ПДР, дуже важко відправляти "листи щастя" водіям із автівками на іноземній реєстрації.

 

Зараз Україна домовляється із представниками Польщі, Литви та Молдови про обмін базами даних автівок на іноземній реєстрації. Адже у схемі із транзитними автомобілями дуже важко знайти іноземця, який ввозив транспортний засіб на територію нашої держави.

Про це розповів радник Міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко.

Наразі, використовуючи фотофіксацію порушень ПДР, дуже важко відправляти "листи щастя" водіям із автомобілями на іноземній реєстрації. Адже практично неможливо встановити, хто був за кермом. Та й, зі слів Мартиненка, згідно із митним законодавством, власником автомобіля, який є транзитним на території України, вважається той, хто перетнув кордон.

"Тому за цією напівлегальною схемою далі знайти цю людину дуже важко", – підкреслив експерт.

Тож зараз Міністерство домовляється із представниками Польщі, Литви та Молдови про обмін базами даних таких автівок. Адже часто у різних держав діють свої особливі правила щодо реєстрації транспорту. Наприклад, згідно із литовським законодавством, якщо у автомобіля немає страховки, його знімають із реєстрації.

"Якщо автівки немає в реєстрації, значить її просто не існує. Тож вона уже не може нікуди виїхати чи заїхати", – наголосив Мартиненко.

Що ж до схеми, коли автомобіль перебуває на балансі іноземного підприємства, тут теж виникає безліч нюансів.

"Часом, набираючи усі ці автівки, фірма просто не сплачує необхідні податки. Відповідно, тамтешня влада подає клопотання про визнання такого підприємства банкрутом. Тож органи юстиції витребовують ці транспортні засоби у власність держави. Відповідно, автівки оголошують у розшук", – розповів Мартиненко.

Разом із тим, експерт зазначив: зараз немає ухваленого готового рішення про те, як за допомогою фотофіксації порушень ПДР карати водіїв машин на іноземній реєстрації.

"Однак таких автомобілів насправді у нас дуже багато. Та скажу прямо: усі вони є в Україні нелегальними", – підкреслив Володимир Мартиненко.

Джерело: ZIK

 

10 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів