Як на Закарпатті дипломатична установа в художню галерею перетворилася...

Як на Закарпатті дипломатична установа в художню галерею перетворилася...
І прийняла шедеври півтора десятка закарпатських художників.

 

У п’ятницю, 6 квітня, одна із зал Консульства Угорщини у місті Берегово перетворилася на виставкову. Таку експозицію організувало Товариство угорських митців Закарпаття ім. Імре Ревеса, яке займається популяризацією творів художників та скульпторів краю за підтримкою дипломатичної установи.

Ведучий консул Беке Мігай, зауважив, що ця виставкова зала матиме честь приймати у себе шедеври як закарпатських, так і угорських митців. Так, на сьогоднішній виставці представили свої роботи 15 митців, серед них Петро Матл, Ендре Гіді молодший, Атілла Коприва, Владислав Габда та іші.

Генеральний консул…. установи урочисто відкрив виставку та привітав присутніх. Він наголосив, що в стінах консульства планують проводити багато культурних подій, а ця експозиція є початком творчого шляху.

«Значимим є те, що вперше в якості керуючого дипломатичною місією на Закарпатті я відкриваю саме виставку угорських митців Закарпаття. Ця експозиція поєднує в собі роботи різних стилів та жанрів, але цим самим показує красу та невимушеність нашої природи. Цікаве бачення митців надихає, тут кожен зможе знайти картину чи скульптуру, яка сподобається саме йому. Мушу констатувати, що ця земля дуже багата на таланти і ми самі мжемо в цьому переконатись оглядаючи сьогоднішню вистаку.»

Всі члени Товариства угорських митців Закарпаття намагаються змальовувати у своїх картинах красу первозданної природи, чудові краєвиди гір, річок та озер Закарпаття. Крізь переплетіння культур та вікових традицій їм вдається зобразити та візуалізовано передати дух Закарпаття.

Однією із задач дипломатичної місії є показати культурні особливості та через них, за допомогою дипломатії, зв’язати різні регіони та країни. Цю задачу ми б хотіли перейняти і в майбутньому.

Кулін Агнеш, художник та голова Товариства угорських митців Закарпаття ім. Імре Ревеса зауважила, що ця виставка стала точкою відліку для початку форуму, де зможуть виставляти свої роботи митці як Закарпаття, так і Угорщини. Завдяки цьому витвори мистецтва зможуть побачити в таких місцях, де до цього культурне життя не було занадто насичене.

Пані Агнеш розповіла, що до складу організації входить 23 художники та скульптори. З наших картин одразу можна побачити яким багатогранним та цікавим є життя Закарпаття. Тому дякуємо за можливість показати наші твори широкому загалу.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, "Карпатський об’єктив"

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

07 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів