Ужгородський національний університет є власником 384 патентів на винахід

Ужгородський національний університет є власником 384 патентів на винахід
24-25 квітня Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно, з Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ) провели навчальний семінар з питань створення в Україні мережі Центрів підтримки технологій та інновацій.

 

Мета заходу – ознайомлення з проектом ВОІВ щодо надання допомоги державам-членам стосовно створення національної мережі Центрів підтримки технологій та інновацій, а також обговорення подальших кроків щодо реалізації  такого проекту в Україні.

Доповідачами на семінарі виступали пан Ендрю Чайковські, завідувач сектору підтримки інновацій та технологій ВОІВ, та пан Муссадік Хуссейн, керівник проектів, сектор підтримки інновацій та технологій ВОІВ. Учасниками   семінару були представники Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності», вищі навчальні заклади та представники приватного сектору. Від Ужгородського національного університету учасником семінару була Катерина Скубенич, яка очолює відділ патентно-ліцензійного забезпечення та комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності.  Питання, які висвітлювались на семінарі, стосувались підтримки інновацій: важливість та цінність патентної інформації для державного сектору, патентування за національною та міжнародною процедурами в Україні та ознайомлення із пошуковими базами даних PATENTSCOPE та Espacenet.

На сьогодні Ужгородський національний університет є власником 827 патентів, з яких 384 – патенти на винахід, 443 – патенти на корисну модель.

За перше півріччя 2018 року науково-педагогічні працівники  УжНУ стали авторами 27 патентів України на винахід та корисну модель, з яких 9 – патенти на винахід, 18 – патенти на корисну модель. Відділ патентно-ліцензійного забезпечення та комерціалізації об`єктів інтелектуальної власності направив в Державний департамент інтелектуальної власності 36 заяв на видачу патентів України на винахід і корисну модель (на винахід – 12, на корисну модель – 24).

Науково-дослідна частина УжНУ

 

02 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів