Закарпатські студенти-географи повернулися зі Всеукраїнської олімпіади в Одесі з відзнаками

Закарпатські студенти-географи повернулися зі Всеукраїнської олімпіади в Одесі з відзнаками
Наприкінці квітня студенти географічного факультету УжНУ представляли університет на Всеукраїнській олімпіаді зі спеціальностей «Архітектура та будівництво», «Геодезія та землеустрій» в Одесі.

 

Змагання тривали два тури. Перший включав теоретичні питання з дисциплін: «Геодезія», «Землеустрій»,«Державний земельний кадастр», «Земельне право», другий – вирішення практичного завдання з дисциплін: «Геодезія», «Землеустрій», «Державний земельний кадастр», «Земельне право».

Як зауважує асистент кафедри землеуправління та кадастру Ярослав Ваш, котрий супроводжував студентів, головна мета олімпіади полягає у підвищенні якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання творчої праці. Участь у профільних олімпіадах допомагає налагоджувати наукові та методичні зв’язки як членам журі, так і самим учасникам.

Студенти, крім власне змагання, діляться досвідом використання різного апаратного та програмного забезпечення, зокрема електронних тахеометрів та роботизованих станцій.

Для участі у змаганнях було сформовано дві команди наших географів – основну та додаткову. До складу першої увійшли Марина Москаль (І курс магістратури), Олег Газа (ІІІ курс), Тетяна Іванів (ІІІ курс).

Додаткову команду склали третьокурсники Христина Кирилик, Олеся Чарней та Валерія Курта.

Марина Москаль

Наші студенти здобули VI командне місце, а також індивідуальні нагороди: Марина Москаль перемогла в номінації «Оцінка земель», а Христина Кирилик – у «Земельному праві».

Олег Газа

Студенти поділилися враженнями від поїздки. Марина Москаль: «Одеса прийняла нас дуже гарно, була сприятлива погода для виконання завдань із геодезії. Атмосфера була доброзичливою, а завдання дещо складні й цікаві водночас. Ми виконали індивідуальні завдання з земельного права, землеустрою та оцінки земель і командні – з геодезії».

Олеся Чорней

Олег Газа: «Олімпіада, попри деякі недоліки в організації, залишила приємні враження. Це був новий досвід і можливість перевірити свої знання з геодезії, землеустрою та земельного права. Мали змогу й прогулятися Одесою. У мене з’явилися друзі в Одеському аграрному університеті. Щодо завдань, то складнішими вони були із землеустрою, проектування сівозмін ».

Олеся Чорней: «Від олімпіади залишилися приємні враження. Крім того, що мені випала честь представляти наш університет на всеукраїнському рівні, була можливість перевірити власні знання. Завжди приємно й цікаво дізнаватися про різні методики навчання від інших студентів. Окрім цього, пізнали одеський колорит».

Перемогу в командному та індивідуальному заліках здобули студенти Одеського державного аграрного університету. Ми ж вітаємо наших географів та бажаємо їм більше успіхів у майбутньому!

Ольга Богославська

Медіацентр УжНУ

 

11 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів