Американська випускниця УжНУ представила нову збірку на «Книзі-фест-2018»

Американська випускниця УжНУ представила нову збірку на «Книзі-фест-2018»
«Вірші Феліцити» Оксани Луцишиної – концептуальна збірка внутрішнього самопізнання, насичена грецькою та християнською символікою.

 

 Під час книжкового фестивалю «Книга-фест-2018» в обласному центрі Закарпаття відбулася й презентація четвертої збірки ужгородської американки, випускниці англійської філології УжНУ Оксани Луцишиної «Вірші Феліцити». Організував акцію літературний клуб «Читаємо разом». Книжка побачила світ у «Видавництві Старого Лева» в чудовому оформленні Андріани Чуніс.

Ужгородка Оксана Луцишина нині мешкає у штаті Техас, де викладає в місцевому університеті українську літературу. Оксана Луцишина відома не тільки як самобутній поет, а й як прозаїк та науковець. Кілька років тому захистила дисертацію про творчість польського письменника Бруно Шульца, що жив у Дрогобичі.

Автографсесія

Ужгородка вважає свою творчість частиною і закарпатського літературного процесу, хоча вже півтора десятиліття мешкає у США. Поезії Оксани Луцишиної завжди інтелектуально наснажені. «Вірші Феліцити» – концептуальна збірка внутрішнього самопізнання, насичена грецькою та християнською символікою.

Нині письменниця працює над новим романом про події початку 1990-х років.

Зустріч з Оксаною Луцишиною в рідному Ужгороді викликала чимале зацікавлення, так що усім шанувальникам навіть не вистачило книжок.

Іванка Когутич, Медіацентр УжНУ

 

18 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів