Львівські «Карпати»U-17 та донецький «Шахтар»U-15 – переможці турніру А.Гаваші на Закарпатті

Упродовж п’яти днів на футбольних полях краю тривав 5-й за ліком міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір на честь А.Гаваші.

 

За престижний трофей боролися 20 команд у вікових групах U-15 (12 команд) та U-17 (8 команд) з 5 країн світу. Цьогоріч окрім традиційних учасників «Динамо», «Шахтаря», німецького «Бранденбурга» додалися ряд нових команд – одеські ДЮФК «Атлетик» та «Чорноморець» ізраїльський «Маккабі» (Нетанья) та австрійський «КАС 1909» (Клагенфурт).

Упродовж турніру відбулися цілий ряд цікавих матчів, які проводили суддівські бригади зі складу Ужгородського та Мукачівського суддівських комітетів. В якості арбітра поєдинки поводив і єдиний діючий закарпатський рефері ФІФА мукачівець Ярослав Козик, якому до слова асистував його п’ятнадцятилітній син Ярослав Козик (молодший). Упродовж змагань відбулися ряд цікавих поєдинків серед яких і своєрідні дербі. Зокрема, у півфіналі серед U-17 зійшлися дві закарпатські команди ужгородський СДЮСШОР та мукачівський МФА «Мункач». В цьому протистоянні лише єдиний гол зі штрафного у виконанні гравця СДЮСШОРу виявив переможця.

А у фіналі СДЮСШОР зійшовся зі львівськими «Карпатами». Ужгородці, хоч і виглядали кращими, однак підвела реалізація, окрім ігрових нагод підопічні Володимира Мухлиніна не змогли реалізувати пенальті. Натомість, львів’яни в цьому аспекті діяли значно краще й зуміли вдало завершити чотири свої атаки, і з рахунком – 4:0 святкували вікторію, а з ним і титул володарів кубка А.Гаваші.

Доволі цікавим у цій віковій групі видався матч за третє місце між угорською «Варда» (Кішварда) та мукачівським МФА «Мункач». Свого роду на поле вийшли колишні гравці МФА, які нині захищають кольори угорської команди і теперішні футболісти МФА, які тренуються під орудою Олексія Прилєпова. Перший тайм завершився без голів, хоча нападники «Варди» мали кілька хороших нагод, щоб вразити ворота мукачівців. Та кіпер останніх Олександр Юртин відмінно зіграв на останньому рубежі й парирував удари колишніх одноклубників – Віталія Неруха та Івана Станковича. А от уже в другій половині зустрічі перевага була за закарпатцями. Стрімкий нападник Іван Боднарук двічі зумів втекти від оборонців «Варди» й влучно пробив повз кіпера угорців. Третій гол став дебютним для ще одного нападника мукачівців – КевінаДуруеке, а остаточну переможну крапку в матчі поставив  зі штрафного точним ударом в дев’ятку поставив Дмитро Поліщук. Тож впевнена перемога,й мукачівці стають бронзовими призерами турніру.

Як зауважив наставник МФА: Олексій Прилєпов:

– Ми налаштовувалися на цей поєдинок, хоч у нас і був незбалансований склад, тим не менш, уже видно конструктивну гру команди. Ми більше прагнули до перемоги, й Бог нам допоміг її досягнути. Гадаю, результат матчу – закономірний і ми заслужено посіли третє місце.

Цікавим стали фінальні матчі у віковій групі U-15. Тут за титул переможців боролися ужгородський СДЮСШОР та донецький «Шахтар». У впертому протистоянні переможців виявлено не було – 0:0. Хто стане володарем трофею визначали в серії післяматчевих пенальті. В пробитті пенальті Фортуна була на боці «Шахтаря», гравці якого були влучнішими від підопічних Тараса Вайданича. З рахунком 4:2 вони «перестріляли» ужгородців і здобувають кубок-красень та золоті нагороди.

Володарем бронзових нагород стали юні футболісти одеського «Чорноморця», які переграли вихованців іншого вітчизняного гранда – київського «Динамо» з рахунком – 3:1.

Приємно, що участь у церемонії нагородження взяв і сам винуватець турніру – Андрій Андрійович Гаваші, а кубок переможцям змагань вручив голова федерації футболу Закарпаття Іван Петрович Дуран. Також медалі переможцям та призерам турніру вручали голова комітету дитячо-юнацького футболу федерації футболу України Валерій Золотухін, голова оргкомітету змагань турніру, директор ужгородської СДЮСШОР Вадим Дьордь та заступник голови ФФЗ Віктор Качур.

Семен МИХАЙЛИК

 

16 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів