Закарпатські автори взяли участь у ювілейному Форумі видавців у Львові

Закарпатські автори взяли участь у ювілейному Форумі видавців у Львові
Вчора завершив свою роботу ХХV ювілейний Форум видавців, який вважається найбільшим книжковим ярмарком в Україні. В рамках форуму відбуваються сотні літературних акцій – презентації новинок, автографсесії, дискусії, творчі зустрічі. Хоча на ярмарку було представлено тільки одне закарпатське видавництво – «Карпати», однак помітною була присутність наших авторів.

 

Велику цікавість читачів викликала презентація нового роману про Ужгород «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан» випускника УжНУ Андрія Любки, яку модерував Юрій Андрухович. Андрій Любка також був модератором творчих зустрічей Юрія Винничука, крім того, відбувся показ короткометражного фільму «Лишитися не можна тікати» за його оповіданням «Королева рами».

Олександр Гаврош з юними читачами

Олександр Гаврош з юними читачами

Професор УжНУ Сергій Федака представив своє дослідження про князя Федора Корятовича «Ми, Федір Корятович, з ласки Божої князь із Мункача…».

Ще один випускник філологічного факультету УжНУ Лесь Белей потішив своїх прихильників дебютом у художній прозі: видавництво «Люта справа» видало збірку його оповідань та п’єс «План порятунку України».

Олександр Гаврош презентував дві свої новинки: тернопільське видавництво «Навчальна книга Богдан» видало його документальну книжку «Таємниця Ерделі» про видатного закарпатського художника, а харківське видавництво «Фоліо» – дитячу повість «Музей пригод».

Галина Малик

Галина Малик

Видав свою нову книжку і закарпатський «львів’янин» Василь Габор. Це збірник наукових розвідок про закарпатську пресу «Від «Весни народів» до Карпатської України», який побачив світ у львівському видавництві «Піраміда».

На Форумі можна було спостерігати за автографсесіями Галини Малик та Мирослава Дочинця. Попри те, що ярмарок ряснів сотнями новинок, багато видавців скаржилося на зменшення читацького попиту. Помітною стає і тенденція збільшення кількості перекладних видань, а також суттєве зростання книжок у ціні.

Іванка Когутич, Львів – Ужгород

Медіацентр УжНУ

 

24 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів