Найсильнішим стронгменом в Хусті став українець Кочергін

Найсильнішим стронгменом в Хусті став українець Кочергін
Минулої суботи, 29 вересня, в Хусті на Майдані Незалежності відбувся чемпіонат світу зі стронгмен серед найсильніших атлетів у вазі до 110 кг..

 

У змаганнях взяли участь 22 учасники з восьми країн світу. Головний рефері чемпіонату був володар титулів «Найсильніша людина України» та «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк. Загалом у змаганнях взяли участь 22 спортсмени з восьми країн світу.

Відкрили програму класичною вправою з шиною вагою у 360 кілограмів, яку треба обернути шість разів на швидкість. До слова, рекорд України у цій вправі належить Юрію Огоновському – 23,4 секунди.

Однак, цей рекорд був побитий латвійцем Марісом Крівелісом, який перекотив шину за 22, 91 секунди. Маріс після виконання першої вправи зазначив: «Не сподівався, що стану найкращим, але стрався виконати це завдання якнайкраще й сподіваюся перемогти тут».

З другим та третім часом цю вправу виконали українці Олександр Кочергін (23, 46 с) та Юрій Огоновський (23, 78 с).

У другій вправі – підніманні колоди рекорд України з вагою в 160 кг Олега Пилипяка побитий не був. Найкращі атлети зупинилися на позначці 150 кг. А завдяки кращому часу на перше місце в загальному заліку після другої вправи вийшов Юрій Огоновський, другу сходинку зайняв поляк Патрік Пшибила, на третю сходинку посунули латвійця Маріса Крівеліса, який здолав колоду вагою 140 кг.

У заключному виді програми – прогулянці фермера з валізами по 130 кг кожна найкращий результат продемонстрував українець Павло Гайша, який здолав 40 метрів з часом 19, 65 секунди і в підсумку за сумою балів став третім. Всього одну сотих секунди Павлу програв інший українець Олександр Кочергін (19,66 секунди), але в сумі трьох вправ О.Кочергін став переможцем. Третє місце в заключній вправі з часом 24,04 с виборов іранець Безад Сафарі, який у підсумку став 9-м, а друге місце за сумою трьох вправ виборов польський «геркулес» Патрік Пшибила, який у фермерській ході посів лише сьоме місце.

За сумою набраних балів в усіх вправах до десятки кращих потрапили ще двоє українців – п’ятим став Роман Греков, а шостим – Юрій Огоновський.

 

02 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів