Фільм про захисників Донецького аеропорту покажуть у Берегово

Фільм про захисників Донецького аеропорту покажуть у Берегово
У середу, 10 жовтня. Кінопоказ стрічки Ахтема Сеїтаблаєва пройде у Берегівському Будинку культури — початок о 17.00.

 

10 жовтня у Берегові стартує проект "Дні українського кіно", який впроваджує Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» за підтримки Міністерства інформаційної політики України, щоб познайомити із сучасними вітчизняними фільмами мешканців невеликих міст України.

"Проект розпочнеться зі стрічки "Кіборги"- художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва про оборону Донецького аеропорту, яку покажуть 10 жовтня  о 17.00.

Перед цим, о 16.00, для журналістів у приміщенні Берегівського міського будинку культури відбудеться прес-конференція, присвячена старту проекту «Дні українського кіно». Серед її учасників: Роман Ясіновський, актор, виконавець однієї з головних ролей у фільмі «Кіборги», Анастасія Пугач, прес-секретарка КМКФ «Молодість».

Загалом, протягом 10-14 жовтня глядачі зможуть побачити:

«Кіборги» 10 жовтня, 17.00,

«Викрадена принцеса» 11 жовтня, 13.00,

«Дякую, Як тебе звати?» 12 жовтня, 15.00,

«Сторожова застава» 13 жовтня, 15.00,

«Чужа молитва» 14 жовтня, 15.00.

Кінопокази відбуватимуться у Будинку культури. Вхід - вільний.

Як зазначають організатори заходу, за останній рік українське кіно переживає справжній ренесанс. Вітчизняне кіно з успіхом виходить на екрани кінотеатрів України та Європи, виграє призи на найбільших світових фестивалях. Втім, побачити останні прем’єри українського кіно можуть переважно жителі великих міст.  В Україні – лише 500 кінозалів та менше 200 кінотеатрів. Це надзвичайно мала кількість екранів, яка не охоплює і половини населення держави. Більшості жителів містечок та селищ треба подолати десятки кілометрів, аби побачити новий фільм у кіно. Тож КМКФ «Молодість» за підтримки Міністерства інформаційної політики України запроваджуе проект ДНІ УКРАЇНСЬКОГО КІНО.

 

06 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів