До Ужгороду завітали юні таланти з України, Словаччини, Македонії та Молдови

До Ужгороду завітали юні таланти з України, Словаччини, Македонії та Молдови
В Ужгородському ПАДІЮНі 26-29 жовтня проходять три мистецькі заходи, на яких діти та молодь можуть продемонструвати свої таланти.

 

Це V Міжнародний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс національних культур та народної творчості «ЯСКРАВА КРАЇНА» Закарпаття – 2018», Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької хореографії «Падіюн-Євро-Данс - 2018» і Міжнародний фестиваль танцю і пісні «Хвилі Охриду» (Македонія). На ці мистецькі заходи приїхали 950 юних талантів із 12 областей України, а також Словаччини, Македонії та Молдови.

Офіційне відкриття свята відбулося у п’ятницю на площі Театральній, учасників фестивалів, батьків, керівників колективів привітав заступник міського голови Олександр Білак, передав також вітання від міського голови Ужгорода Богдана Андріїва.

Організатори дійства - громадська організація «Яскрава країна» - відзначають, що фестиваль проводять для підтримки, розвитку і популяризації народного мистецтва, а також знайомства з самобутньою культурою, мистецтвом і традиціями різних націй і народностей, що проживають в Україні та за її межами. Також учасники фестивалів обміняються творчим досвідом, зможуть оглянути історичні та культурні пам’ятки Закарпаття.

Прес-служба Ужгородської міської ради

 

27 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів